Câteva zeci de cabanieri si proprietari de pensiuni si case de vacantã din statiunile montane Straja si Rîusor au participat ieri la dezbaterile organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã.
La eveniment au mai participat si reprezentanti ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean, ai Inspectoratului de Politie Hunedoara si ai Serviciului Salvamont Hunedoara.
„Temele abordate au atins subiecte de interes pentru cabanierii din statiuni cum ar fi cadrul legislativ privind avizarea-autorizarea unitãtilor de primire a turistilor dar si problemele si neajunsurile, din punct de vedere al securitãtii la incendiu, ce pot apãrea pe timpul exploatãrii instalatiilor de încãlzire sau aparatelor electrice”, spune inspector sef ISU Claudiu Achim.
Pentru cã sãrbãtorile de iarnã bat la usã pompierii au fãcut recomandãri si cu privire la utilizarea, în sigurantã, a artificiilor si lampioanelor. Cu aceastã ocazie s-a dezbãtut si situatia cãilor de acces a cãror capacitate este diminuatã de autoturismele parcate dar si a surselor de apã ce pot fi disponibile pentru actiunile de stingere.