Startul sãrbãtorilor de iarnã s-a dat la Petrosani de Sfântul Andrei, când au fost aprinse luminile de sãrbãtoare, iar de Ziua României a fost o altã sãrbãtoare în aer liber, la care au fost invitati locuitorii din Capitala Vãii Jiului.
Sãptãmâna, însã a debutat cu o nouã sãrbãtoare, Sfânta Varvara, orcortitoarea celor ce trudesc în subteran, dar si a municipiului Petrosani. Manifestãrile din aceastã zi au loc la biserici. „Am început, în 4 decembrie, de Sfânta Varvara, care este si ocrotitoarea orasului nostru, o serie de activitãti planificate. Toate au avut loc la biserici, cea din Aeroport si din centrul orasului, ce poartã acest hram al Sfintei Varvara, care pentru noi este, poate, cea mai importantã”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
În Petrosani va fi inaugurat si un târg de Crãciun, în zona centralã a orasului, iar acolo vor avea loc majoritatea evenimentelor legate de sãrbãtorile de iarnã. Nu va lipsi nici Revelionul, ce va fi sãrbãtorit cu muzicã si artificii, în stradã.
„Avem o serie de activitãti legate de luna decembrie si la final Revelionul în aer liber, dar, înainte de asta, Revelionul pensionarilor”, a conchis Tiberiu Iacob Ridzi.
Copiii din Petrosani se vor putea întâlni cu Mos Crãciun
Autoritãtile locale de la Petrosani au luat legãtura cu Mos Crãciun, iar luna aceasta, l-au convins sã vinã sã se întâlneascã cu copiii.
Actiunea se va desfãsura sub denumirea “Bucuriile iernii”. La fel ca în fiecare an, colindãtorii care vor trece pragul Primãriei Petrosani vor fi rãsplãtiti. “Bucuria iernii” este organizatã la Petrosani si constã în achizitionarea unor plase cu dulciuri colindãtorilor care trec pragul Primãriei.
“Bucuria iernii, la Petrosani, constã în achizitionarea unor plase cu dulciuri colindãtorilor care doresc sã treacã pragul institutiei noastre”, aratã autoritãtile locale de la Petrosani.
În plus, cei mici se vor întâlni cu Mos Crãciun si ajutoarele lui.
“De asemenea, se vor achizitiona 10 costume “Mos Crãciun” necesare pentru marcarea momentului de sãrbãtoare pentru cei mici”, aratã hotãrârea. Pentru aceastã actiune s-a alocat suma de 13.000 de lei. Vor fi achizitionate 4600 de cutiii de bomboane de ciocolatã.
Diana Mitrache
Monika BACIU