Un bãrbat din Uricani, care lucreazã în cadrul unei exploatãri forestiere din zonã a avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani pentru a coborî în sigurantã din munte.  Bãrbatul a plecat în zona Carierei de Cuart (Uricani), pentru a aduce un autoturism în localitate. Ajuns acolo, a constatat cã nu poate pleca cu masina, având în vedere conditiile meteo.  A încercat totusi sã coboare, dar s-a panicat si a sunat la 112. În sprijinul sãu au plecat 2 jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Câmpu lui Neag  si 2 salvamontisti.
Dupã aproximativ o orã acesta a fost gãsit. Nu necesita îngrijiri medicale si a refuzat transportul la spital. Având în vedere cã stratul de zãpadã este considerabil, iar sezonul rece îsi face simtitã prezenta, jandarmii montani recomandã turistilor si  amatorilor de sporturi de iarnã sã solicite informatii Jandarmeriei Montane si Salvamontului, înainte de a se aventura pe trasee.
Totodatã, pentru prevenirea situatiilor precum cea din Masivul Parâng, în care un turist si-a pierdut viata, fiind surprins de avalansã, vã recomandãm:
– nu vã aventurati pe traseele montane cu risc de producere a avalansei;
– informati-vã din timp asupra stãrii vremii, a itinerariului si a conditiilor climatice locale;
– asigurati-vã cã aveti un echipament adecvat si evitati deplasarea în zonele pe care nu le cunoasteti sau pe trasee închise în aceastã perioadã a anului;
– rãmâneti în zona cabanelor atunci când conditiile meteo nu sunt favorabile.
În caz de nevoie, solicitati sprijinul prin intermediul SNUAU 112 sau adresându-vã direct jandarmilor montani din zonã.