Serviciul Salvamont din Lupeni a fost acreditat pentru o perioadã de cinci ani. Potrivit autoritãtilor locale din Lupeni, structura Salvamont din localitate este singura din tarã, care are o astfel de acreditare.
“Serviciul public salvamont lupeni a fost acreditat pe o duratã de 5 ani! Ca urmare a profesionalismului de care a dat dovadã echipa de salvamontisti si a investitiilor realizate de Primãria Municipiului Lupeni pentru acest serviciu si în Statiunea Straja, Serviciul Public Salvamont Lupeni a fost acreditat cu douã echipe timp de 5 ani.
Este singurul Serviciu Public Local acreditat din România!”, aratã Lucian Resmeritã,  primarul municipiului Lupeni.
Acreditarea structurilor Salvamont din tarã a început în anul 2016 din dorinta asigurãrii de servicii de salvare si de prevenire a accidentelor montane la cel mai bun nivel.  Procesul de evaluare urmãreste verificarea modului de organizare, structura functionalã, resursele umane,  materiale si financiare ale serviciilor Salvamont si este derulat de o comisie formatã din reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani, Consiliului National al Serviciilor Publice Salvamont si ai Departamentului pentru Situatii de Urgentã. În anul 2016, Asociatia Nationalã a Salvatorilor Montani din România a emis Certificatul de Acreditare pentru Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Hunedoara care, în urmãtorii cinci ani, este acreditat sã desfãsoare activitãti de prevenire a accidentelor montane si de salvare în munti.
Monika BACIU