Elevi de la liceul militar din Alba Iulia, militari în rezervã si retragere, politisti locali si echipajele de interventie au mãrsãluit pe Bulevardul Mihai Viteazul din Vulcan.  A fost un moment impresionant si toatã parada a fost aplaudatã de oamenii care au privit de pe margini. Vulcanul  a fost în  sãrbãtoare.
Manifestãrile de Ziua Nationalã, însã,  au avut loc în Parcul Teodora Lucaciu, acolo unde existã si monumentul Eroului Necunoscut si totul a culminat cu ceremonia de ridicare a Drapelului pe catarg.
De altfel, la aceastã ceremonie au fost aduse mai multe steaguri de luptã ce au apartinut  diverselor batalioane în rãzboi, iar autoritãtile locale au vorbit despre însemnãtatea acestei zile.
„Dacã la 1 decembrie 1918 istoria s-ar fi scris altfel pentru noi românii, momentul de astãzi nu ar fi existat. Datorãm eroilor acestui neam sansa extraordinarã de a veni împreunã în acest loc sfânt pentru noi toti, de Ziua Nationalã a României, la monumentul Eroului Necunoscut. Tuturor celor ce au rãmas, în memoria fiintei noastre nationale, ca mari înfãptuitori de unitate , ca luptãtori credinciosi tãrii si neamului nostru le datorãm ceea ce suntem azi. Fiecare dintre acesti eroi ai neamului a plãtit un pret pe care istoria de acum un secol l-a cerut”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, în deschiderea evenimentului de la Vulcan, din Parcul Teodora Lucaciu.
Si cei de la Vulcan, întreaga asistentã, consilieri locali si oameni simpli, nu puteau sã lase sã se încheie ceremoniile de Ziua Nationalã, fãrã ca Gheorghe Ile sã nu recite o poezie.
Au urmat elevii scolilor din localitate, însã, cel mai impresionant moment a fost parada militarã, apreciatã de toatã lumea din oras.
Diana Mitrache