Piatra s-a “dizolvat”

Societatea care a fost înfiintatã în subordinea Consiliului Local Petrosani pentru a promova turismul din Parâng va fi dizolvatã si lichidatã.  Alesii locali de la Petrosani au votat în unanimitate proiectul de hotãrâre privind “aprobarea demarãrii procedurilor de dizolvare si lichidare a S.C.Piatra S.A”. “Precizãm faptul cã activitatea societãtii este suspendatã din data de 1.02.2012. Având în vedere faptul cã mentinerea acestei societãti nu se mai  justificã, aceasta presupunând întocmirea si depunerea de situatii financiare periodice, propun Consiliului Local adoptarea proiectului de hotãrâre privind aprobarea demarãrii procedurii de dizolvare si lichidare a SC Piatra SA”, aratã proiectul aprobat de consilierii locali de la Petrosani.
Societate înfiintatã în 2008
Societatea SC Piatra SA a fost înfiintatã în anul 2008, iar unicul actionar a fost Consiliul Local al municipiului Petrosani.
“Înfiintarea acestei societãti a fost fãcutã pentru a prelua în administrare bunurile realizate în cadrul proiectului “Dezvoltarea domeniului schiabil în zona turisticã Parâng””, mai aratã acelasi document. Numai cã ulterior legile s-au modificat, iar “delegarea directã a rãmas posibilã doar dacã era fãcutã cãtre un serviciu public din subordinea Consiliului Local. Astfel, a fost înfiintat Serviciul Public “Dezvoltarea domeniului schiabil”, în cadrul Directiei Administrarea Domeniului Public si Privat, care administreazã telescaunele si toate celelalte bunuri realizate prin implementarea proiectului de care am fãcut vorbire”, mai noteazã documentul.
În 2008, consilierii locali din Petrosani aprobau înfiintarea unei noi societãti comerciale, care sã functioneze în subordinea administratiei publice locale si sã se ocupe de proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng. Câteva luni mai târziu, reprezentantii Adunãrii Generale a Actionarilor au numit si un administrator al societãtii, iar mai apoi, în regim part – time, a fost angajat si un contabil. Firma pleca la drum cu proiecte îndrãznete, cel putin la nivel declarativ, iar reprezentantii AGA spuneau, nici mai mult nici mai putin, ca cã si-au propus sã facã ordine în munte, în asa fel încât turistii sã fie atrasi si nu alungati din statiune. În plus, SC Piatra SA ar fi trebuit sã preia în concesiune domeniul schiabil din Masivul Parâng – cu tot ceea ce cuprindea acesta – dupã implementarea proiectului de investitii intitulat “Dezvoltarea domeniului schiabil în zona turisticã Parâng”. Iar pentru toate acestea s-au stabilit si salarii pentru cei doi angajati, respectiv contabilul plãtit cu ora si administratorul firmei, în regim full – time.
Monika BACIU

Un comentariu la „Piatra s-a “dizolvat”

  • 3 decembrie 2017 la 19:31
    Permalink

    Trebuie institat la Consiliul Judetean Hunedoara PSD sa asfalteze drumul judetean din Parang ca sa nu se dizolve bani sub diferite motive

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.