ApaServ Valea Jiului a predat o investitie de peste 1,2 milioane de lei autoritãtilor locale de la Petrila. Este vorba de investitia “reabilitare retea alimentare cu apã cartier Molivis” din orasul Petrila.
“SC ApaServ Valea Jiului SA Petrosani îsi desfãsoarã activitatea potrivit Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apã si de canalizare, încheiat cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã “Apa Valea Jiului” – în numele unitãtilor administrative-teritoriale membre, printer care si UAT Orasul Petrila. Potrivit acestui contract, operatorul regional de apã are obligatia exploatãrii, întretinerii si administrãrii infrastructurii de apã si canal existente în zona oraselor din Valea Jiului. Astfel, în urma finalizãrii unei investitii finantate din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene prin POS Mediu, a fost realizat proiectul “reabilitare retea alimentare cu apã cartier Molivis” din orasul Petrila în valoare de 1.190.523,72 lei (fãrã TVA). Potrivit Ordinului Ministrului Fondurilor Europene nr. 285/2016, infrastructura de apã si canalizare finantate din fonduri publice  si fonduri europene nerambursabile face parte din domeniul public al autoritãtilor locale. Programul lucrãrilor de investitii, sarcinile si responsabilitãtile consiliilor locale si ale operatorilor sau operatorilor regionali ai serviciului public de alimentare cu apã si canalizare, conditiile de restiuire sau repartitie a bunurilor rezultate au fost stabilite prin contractul de delegare a gestiunii serviciilor încheiat între ADI, în numele consiliilor locale si operatorul regional al serviciului public de alimentare cu apã si canalizare”, aratã documentele.
Bunurile aferente investitiei urmeazã a fi înregistrate în evidenta patrimoniului public al orasului Petrila si vor fi concesionate operatorului regional de apã, SC ApaServ Valea Jiului. Una dintre atributiile esentiale ale operatorului regional de apã SC ApaServ Valea Jiului SA Petrosani, este aceea de implementare a programelor de investitii cofinantate de Comisia Europeanã prin programele operationale sectoriale de mediu fiind finalizat proiectul de reabilitare a infrastructurii de apã si apã uzatã, finantat prin POS – Mediu 2007-2013, în valoare de 40 de milioane de euro. La data prezentei se implementeazã proiectul “Modernizarea infrastructurii de apã si apã uzatã în judetul Hunedoara (Valea Jiului)” – finantat prin POIM 2014-2020.
Monika BACIU