Închiderea minelor, cu bani mai putini

Închiderea minelor neviabile se realizeazã cu fonduri mai putine. Guvernul a aprobat, sãptãmâna trecutã, proiectul care prevede modificarea art. 2 alin.(1) din Hotãrârea Guvernului nr. 247/2017 privind aprobarea acordãrii ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cãrbune necompetitive din cadrul Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului – S.A. pentru anul 2017. Executivul taie astfel din banii alocati Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului.
“Ajutorul de stat în sumã totalã de 74.714 mii lei pentru anul 2017, suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, se acordã potrivit Deciziei Comisiei Europene (…) si Ordonantei de Urgentã a Guvernului (…) astfel: pentru produsul huilã energeticã livrat de unitãtile intrate în proces de închidere definitivã, ajutorul de stat, în sumã de 40.895 mii lei, se va acorda sub forma unui grant direct, pentru o cantitate maximã livratã de 190.321 tone si o putere calorificã maximã de 3.735 kcal/kg, ajutorul de stat per Gcal fiind de 57,53 lei. pentru unitãtile intrate în proces de închidere definitivã se acordã ajutor de stat pentru suportarea de cheltuieli exceptionale în sumã de 33.819 mii lei, cheltuieli care nu sunt legate de productia curentã”, aratã documentul postat pe site-ul Ministerul Energiei.
Prezentul act normativ modificã art. 2 alin. (1) din Hotãrârea de Guvern nr. 247/2017, în sensul diminuãrii sumei alocate pentru ajutorul de stat acordat pentru facilitarea închiderii minelor de cãrbune necompetitive din cadrul Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului – S.A. pentru anul 2017, de la 84.554 mii lei la 74.714 mii lei.
Monika BACIU

One thought on “Închiderea minelor, cu bani mai putini

  • 3 decembrie 2017 at 19:43
    Permalink

    Poate va acorda guvernul PSD mai multi bani pentru investitii la EM Livezeni si EM Vulcan !

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *