O persoana este data disparuta in masivul Parang dupa ce a fost surprinsa de o avalansa in aceasta dupa amiaza. Avalansa s-a produs la peste 2.000 de metri altitudine, in varful Cârja. In acel moment in zona se aflau mai multi turisti in drumetie

Anemona Doda purtator de cuvant al ISU Hunedoara spune ca au fost alertati prin 112 de producerea avalansei. Din primele date, in zona producerii avalansei era un grup de mai multe persoane, iar doi turisti au fost surprinsi de zapada, insa unul a reusit sa se salveze. Celalat turist insa este dat disparut. La fata locului a plecat imediat o echipa de interventii formata din salvamontisti si jandarmi montani. Turistii erau intr-o drumetie pe un traseu de creasta cand a avut loc avalansa. La munte vremea este foarte rea, si cu toate ca salvamontistii i-au sfatuit pe cei care au urcat in aceste zile sa nu se aventureze pe trasee, exista multi turisti care  pleaca pe riscul lor.

Salvamontistii ii avertizeaza pe turisti asupra pericolului declansarii unor avalanse in zonele inalte ale masivelor Valcan, Parang si Retezat. Avalansele s-ar putea declansa ca urmare a zapezii care a cazut in ultimele zile si care nu s-a stabilizat.