Valea Jiului a semnat pentru construirea unuia dintre cele mai importante artere din zona. Vorbim despre drumul ce leaga Câmpu lui Neag de statiunea Herculane, iar toate semnaturile au ajuns miercuri dimineata la premierul Mihai Tudose. O delegatie formata din primarii Vaii Jiului a mers la Palatul Victoria cu toate semnaturile, adica 35.000 de semnaturi. Discutiile au vizat problemele cu care se confrunta fostele zone miniere: situatia Complexului Energetic Hunedoara (CEH), a locurilor de munca, încalzirea în sistem centralizat si infrastructura rutiera, respectiv situatia drumurilor nationale care traverseaza municipii si, în special, finalizarea DN 66 A, pe tronsonul Uricani – Herculane, care ar putea revitaliza turismul local. S-a discutat, de asemenea, despre situatia Muzeului Aurului din Brad si solutiile pentru reabilitarea sediului acestei institutii.
”Guvernul sustine proiectele care pot contribui la dezvoltarea Vaii Jiului si revitalizarea acestei zone prin turism”, a declarat premierul Mihai Tudose.
Din partea Guvernului, la întrevedere au participat, de asemenea, consilierii de stat Gabriel Andronache si Felix Rache.
Toate sperantele se indreapta spre intâlnirea de azi, dupa ce premierul a declarat si la Deva si la Herculane, ca drumul va primi finantarea necesara, daca populatia isi exprima aceasta optiune.
Mai sunt de realizat circa 20 de kilometri, intre Câmpu lui Neag si Cerna, lucrarea este dificila, pe traseul stabilit fiind necesara, intre altele, construirea unui pod peste Cerna, a 82 de podete si a unui viaduct de coasta cu suprastructura in consola, iar animalele nu prea ar mai avea de suferit, spun cei care stiu cum sta treaba acum.

Diana Mitrache