Planul pentru CEH, pe masa premierului Mihai Tudose

Complexul Energetic Hunedoara s-a confruntat de-a lungul anilor cu o serie de schimbãri. Nu a existat nicio constantã. Nici managerialã, nici investitionalã, iar efectele se vãd cu ochiul liber. Se vorbeste de noi planuri. Ultimul plan a ajuns pe masa premierului României, Mihai Tudose.
“Este vorba de planul de dezvoltare al CEH, a fost avizat în CA si înaintat ministerului si la cabinetul prim-ministrului”, spune Viorel Stancu, directorul general al CEH. Planul contine informatii  catalogate cã secret de serviciu. Este vorba de zãcãmintele de huilã, dar si de alte aspecte care tin de functionarea societãtii. Conducerea CEH sustine însã  cã obiectivul noului plan este în principal legat de “investitiile necesare atât în minerit cât si în energie”. Numai cã nu se stie care va fi sursa de finantare a mult discutatelor investitii. În urmã cu vreo douã luni de zile, oficialii CEH vorbeau de investitii. Au întocmit un “wishlist”.  “La sucursalele EM Livezeni si EM Vulcan, pentru activitatea desfãsuratã în subteran, se are în vedere realizarea de investitii. Investitiile constau în dotãrile celor douã sucursale cu utilaje astfel: Sucursala EM Livezeni: transportoare cu raclete TR5, forezã de cercetare geologicã, statie centralã de degazare în  sistem containerizat.  Sucursala EM Vulcan:  transportoare cu raclete TR3. investitiile mentionate anterior, pentru sucursalele EM Livezeni si EM Vulcan, se vor realiza din fondurile proprii ale Societãtii Complexul Energetic Hunedoara SA, care sunt cuprinse în Programul Anual de Investitii 2017 si aprobate prin HCA  nr. 17/26.05.2017”, aratã rãspunsul CEH. CEH nu are bani pentru a realiza investitii din fondurile  proprii. Bugetul companiei este secãtuit, iar societatea se aflã la un pas de faliment.
Monika BACIU

5 comentarii la „Planul pentru CEH, pe masa premierului Mihai Tudose

 • 28 noiembrie 2017 la 19:05
  Permalink

  Daca guvernul PSD a spus ca se vor face investitii la EM Livezeni si EM Vulcan atunci cu siguranta au si sursa de finantare .

  Răspunde
  • 28 noiembrie 2017 la 19:25
   Permalink

   Corect. Sursa de finantare e bugetul Romaniei. Cu aprobare UE pentru ca e ajutor de stat. Daca se obtine.
   Sau poate nu mai trebuie ca ne pregatim de iesire si reintrare in URSS.

   Răspunde
 • 29 noiembrie 2017 la 00:27
  Permalink

  Oamenii realisti si…..sanatosi la minte, nu pot sa nu-si dea seama ca planul asta, e o minciuna gogonata, e o…..cacealma, marca PSD! Adica guvernul se imprumuta la banci pentru plata pensiilor si poate cineva sa creada ca are bani sa pompeze in CEH? Da, e posibil sa arunce…..cu „firimituri” si sa se laude acest guvern ca a investit pentru retehnololgizare si imbunatatirea conditiilor de munca! Sau, metaforic vorbind, CEH-ul este aidoma unui bolnav de cancer, in coma, caruia guvernul ii administreaza …..o aspirina ca sa se insanatoseasca!

  Răspunde
 • 30 noiembrie 2017 la 17:07
  Permalink

  Investitii cu TR5 si TR3,asta inseamna in viziunea lui Tudose si a afonilor din minerit,modernizare in minerit ? Ascundeti drqului articolul ca va faceti de ras.Chiar au disparut toti specialistii din minerit ?? Pe hartie sunt multi si cu multe „doctorate” insa rezultatele se vad,modernizarea mineritului in Vale inseamna dotarea a doua mine cu doua TR3 si TR5,bai frate nici la radio Erevan nu puteam asculta asemenea glume….

  Răspunde
 • 2 decembrie 2017 la 18:33
  Permalink

  dar sutinerea este cea mai importanta pt siguranta si securitatea muncitorilor ..sa nu mai vorbim de salarii ca pe uniii nea depasit minimul pe economie si ne numim mineri …

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.