Toate trecerile de pietoni vor fi vizibil marcate si, dupã ce au fost montate semnalizatoare rosii intermitente, care sã poatã fi vãzute noaptea de soferi, acum fiecare trecere de pietoni va fi si iluminatã.
Decizia a fost luatã de administratia de la Petrosani, pentru portiunea de drum ce traverseazã DN 66, dar si pentru cele câteva zebre din oras.
„E vorba despre faptul cã am montat niste reflectoare cu leduri, cu lumina directionatã exact pe trecerea de pietoni. Prima trecere deja a fost realizatã si iluminatã la trecerea din Piata Victoriei, la pasarelã. Urmeazã, dupã 1 decembrie sã continuãm cu celelalte treceri pe care le avem de amenajat. Vorbesc aici de cele de pe centurã, în mod special si pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 ”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Douã accidente mortale au avut loc în acest an în Petrosani, unul în Piata Victoriei, foarte aproape de una dintre trecerile de pietoni de la pasarela de peste calea feratã, iar un altul lângã mina Livezeni. Atunci s-a luat decizia ca trecerile de pietoni sã fie vizibil marcate si sã poatã fi observate de soferi si noaptea. Asta, chiar dacã s-a refãcut trasajul cu vopsea.
Diana Mitrache