Anul acesta, în cadrul programului national „Nici o scoalã fãrã cor” organizat de Primãria Bucuresti prin Teatrul Excelsior Bucuresti în parteneriat cu Societatea Românã de Televiziune (SRTv) si cu avizul Ministerului Educatiei Nationale, are loc Gala premiilor „Excelsior” pentru muzicã coralã – „Eurovision Choir of the Year”
Competitia este dedicatã corurilor neprofesioniste formate din elevii din învãtãmântul preuniversitar de stat si din palatele si cluburile copiilor, si se desfãsoarã pe mai multe etape. În prima etapã, desfãsuratã în luna noiembrie 2017 corurile înscrise în program au trimis înregistrãri pe baza cãrora a avut loc preselectia  corurilor  finaliste. Juriul, format din Gheorghe Zamfir – Naist virtuoz, compozitor si doctor în muzicã,Prof.univ.dr. Valentin Gruescu – Dirijor, compozitor, conferentiar universitar, doctor în muzicã, Daniel Jinga – Maestru de Cor al Operei Nationale Bucuresti, Paula Seling – Solist vocal si Maria Rotar – Director Adjunct Teatrul EXCELSIOR, a selectat dintre toate corurile un numãr de 10 formatii care vor concura în finala pe tarã, eveniment care va avea loc în data de 10 decembrie 2017  în cadrul unui spectacol-concurs ce se va desfãsura în platourile Televiziunii Române si va fi difuzat în direct pe canalul TVR1. Prezentarea finalei va fi asiguratã de vedetã Televiziunii Române, Iuliana Tudor.
Cu deosebitã bucurie aducem la cunostintã faptul cã printre cele 10 coruri finaliste selectatate în urma  jurizãrii se aflã si Corul ORFEU al Liceului de Arte „Sigismund Todutã”-Deva, dirijat de prof. Gelu Ontanu-Crãciun  si acompaniat la pian de prof. Mariana Ontanu-Crãciun. În urma participãrii în finala nationalã se va desemna, pe baza unui punctaj caracteristic concursurilor de tip Eurovision, corul care va reprezenta România la Concursul International „Eurovision Choir of the Year”, organizat de European Broadcasting Union (EBU) si Interkultur Foundation.
Prof. Mariana Ontanu-Crãciun