Maraton de spectacole în municipiul Lupeni

Ziua Nationalã a României va fi marcat la Lupeni printr-un maraton de spectacole. Acestea vor avea loc la Palatul Cultural din Lupeni. în actiuni vor fi angrenati si copiii.
Edilii, dar si dascãlii vor astfel sã le inducã copiilor sentimentul patriotic. Cunoasterea trecutului unui popor este importantã.
Înaintasii nostri au luptat pentru ca noi sã fim liberi. Cel mai important moment istoric este unirea Transilvaniei cu România. Ziua Nationalã a României este marcatã la data de 1 decembrie. Autoritãtile locale de la Lupeni îi implicã pe elevi în aceste actiuni dedicate Zilei Nationale a României.
“Unirea Transilvaniei cu România de la 1 Decembrie 1918 reprezintã fãrã doar si poate evenimentul principal al istoriei României de aceea aniversãm cu respect în fiecare an Ziua Nationalã a României la 1 Decembrie, prilej de rememorare a jertfei înaintasilor si a luptei pentru constituirea Statului National Român. Consider cã aceastã zi va rãmâne una dintre cele mai importante pagini  ale istoriei si unitãtii nationale românesti, de aceea este necesar sã implicãm si tânãra generatie în manifestãrile pe care le organizãm cu ocazia acestei sãrbãtori”, aratã Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. 2000 de lei a alocat Consiliul Local al municipiului Lupeni pentru organiarea unui spectacol cultural-artistic ce va avea loc la Palatul Cultural din localitate.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.