Scapã cine poate! Pericol la Petrila

Trecerea de la nivel cu calea feratã, care desparte în douã  singura cale de acces spre Petrila nu mai este semnalizatã. Situatia treneazã de cel putin o lunã si asta, dupã ce hotii au furat niste contactori foarte scumpi. Edilii au fãcut reclamatie, însã, abia în urmãtoarele 10 zile, semaforul ar putea sã functioneze, ca sã semnalizeze trecerea trenului. Cum se face acum? Ne explicã viceprimarul din Petrila, care a vãzut cu ochii lui cum a rãmas cutia contactorilor, dupã ce fost fortatã cu o rangã.
„Au adus un impiegat de miscare acolo si, de fiecare datã când trece trenul, opreste acel om, circulatia”, a spus Dorin Curtean, viceprimarul orasului Petrila.Hotii au fãcut o pagubã imensã si, în plus, au pus în pericol soferii care ar urma sã treacã pe acolo, fãrã sã se poatã asigura cã trece trenul ce duce cãrbune de la mina Lonea, ori la cursa de întoarcere, aduce vagoanele goale.  Politia cautã, însã, si acum hotii.
„S-au sustras 10 contactori, care valoreazã destul de mult. Suma totalã se ridicã la 25.000 de lei, pentru fiecare contactor fiind de 2.500 de lei. Nu stim pentru ce au putut sã fie furati, pentru cã au foarte putin cupru. Au si ceva argint, dar se face o anchetã. Ancheta este în desfãsurare”, a mai explicat Dorin Curtean.
Nu este prima datã când se întâmplã asta la Petrila, însã, soferii sunt sfãtuiti sã fie mai atenti. În plus, acum va fi montat un avertizor acustic, asa încât sã poatã fi auzit de soferii aflati în trafic. Potrivit responsabililor de la Prestserv, de care apartine acest sistem de transport pe calea feratã, contactorii ar urma sã vinã în vreo 10 zile, iar apoi va fi remontat si sistemul de avertizare cu semafor.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.