Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Existã o preocupare concretã de a rezolva problemele sistemului penitenciar din România

Dezbaterea vizând situatia penitenciarelor din România, ce a avut loc în Camera Deputatilor, a scos în evidentã faptul cã situatia din penitenciare este una istoricã, dupã cum a fost catalogatã de ministrul Justitiei. Mai mult, ministrul Justitiei Tudorel Toader, le-a atras atentia parlamentarilor cã fondul problemelor existente pe tema acestui subiect este unul  extrem de sensibil si extrem de important.
Executivul a demarat  implementarea unor solutii concrete
Printre parlamentarii care au luat cuvântul la aceastã dezbatere s-a aflat si Marius Surgent, deputat ALDE.
Acesta a arãtat faptul cã acest guvern a demarat o serie de proiecte ce vizeazã îmbunãtãtirea conditiilor din penitenciare, iar din 2018 vor fi înfiintate spatii noi de cazare. ” Existã o propunere ce vizezazã ca începând de anul viitor sã fie înfiintate 1.421 de noi locuri de cazare în câteva unitãti penitenciare. Concomitent, se continuã modernizarea la standarde europene a locurilor de cazare, existente deja în sistemul penitenciar. Încã din aceastã toamnã au fost date în folosintã cele 200 de locuri de la Penitenciarul Bacãu, în decembrie 200 de locuri la Penitenciarul Giurgiu, 500 de locuri în proces de modernizare la Penitenciarul Deva”, a spus Marius Surgent.
Existã o preocupare concretã de a rezolva aceste probleme
“Nu cu mult timp în urmã, Executivul a discutat despre posibilitatea implementãrii unor solutii concrete pentru problemele din penitenciare. Astfel, principalele teme ale discutiilor au vizat: repunerea unor acte normative în circuitul de aprobare; îmbunãtãtirea conditiilor de lucru; eliminarea deficientelor din legislatie privind salariile si pensiile; necesitatea suplimentãrii veniturilor sistemului penitenciar, prin reînfiintarea întreprinderilor penitenciare.
La o primã estimare, un numãr de 20-25 de întreprinderi înfiintate în penitenciare, pornind de la capacitãtile existente, ar putea da de lucru unui numãr de 6.000-8.000 de detinuti, în conditii de sigurantã si cu utilizarea unui numãr de personal de supraveghere sensibil redus fatã de punctele de lucru exterioare. Toate acestea ne aratã cã existã o preocupare concretã de a rezolva problemele reale cu care se confruntã sistemul penitenciar din România”, a precizat deputatul hunedorean.
Parlamentarii ALDE sprijinã demersurile guvernului
La finalul discursului sãu, deputatul Marius Surgent le-a atras atentia parlamentarilor care au solicitat aceastã dezbatere, cã trateazã superficial si populist problemele sistemului penitenciar din România. “Astãzi, unii vã manifestati îngrijorarea cu privire la rezolvarea situatiei dinpenitenciare. Dar unde erati în ziua de 11 octombrie 2016,când, în Parlamentul României, a fost dezbãtutã motiunea simplã determinatã de faptul cã ministrul justitiei de atunci a recunoscut în fata CSM cã a mintit la CEDO în legãturã cu situatia penitenciarelor din România?
Tinând cont de toate acestea, precum si de cele prezentate de cãtre domnul ministru al justitiei, cred cã ati invocat astãzi aceastã temã, situatia penitenciarelor din România, la modul superficial si putin cam populist. Noi, cei din ALDE, vom sprijini orice initiativã care sã ducã la crearea de conditii normale si civilizate pentru cei care se aflã în privare temporarã de libertate.

Advertisements

Un comentariu la „Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Existã o preocupare concretã de a rezolva problemele sistemului penitenciar din România

  • 20 decembrie 2017 la 19:43
    Permalink

    Este evident ca exista o astfel de preocupare. Prin eliberarea detinutilor membri ai fratiei tuturor partidelor care au guvernat pana in prezent si prin dezincriminarea unor fapte penale pentru care sunt urmariti penal alti politruci.
    Exact asa se vede in randul celor care sunt bataia de joc a politicului de 28 de ani.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.