12 gospodãrii din Uricani vor putea fi bransate la reteaua de apã si canalizare, dupã ce ApaServ Valea Jiului a finalizat o investitie pe strada Serponi din Uricani realizatã din fonduri proprii.
Lucrarea a fost terminatã într-un timp record, iar acum cei care locuiesc pe strada Serponi se pot racorda la reteaua de apã si canalizare.
“Aici, un numãr de 12 gospodãrii, vor beneficia, datoritã acestei investitii pe care am realizat-o cu echipa de muncitori de la Sectia Uricani a Apa Serv Valea Jiului, cu sprijinul Primãriei orasului Uricani, de acces la serviciile de apã si canalizare pe care si le-au dorit de foarte multã vreme.
Îi multumesc domnului primar pentru sprijin, iar colegilor de la Sectia Apã-Canal din Uricani le multumesc pentru efortul depus în finalizarea la termen si în conditii de calitate a acestei investitii care-i plaseazã, în opinia mea, în ”pol position” pentru obtinerea titlului de Colectiv al lunii noiembrie la Apa Serv”,  a spus în urmã cu douã zile, Costel Avram, directorul general al ApaServ Valea Jiului.
La începutul acestui an, ApaServ Valea Jiului  a acordat dividende actionarilor, dar si salariatilor. Profitul a fost redistribuit, iar acesta se regãseste în investitiile care aduc un plus valoare societãtii de apã din Valea Jiului.
Si familiile de pe strada Coasta vor avea apã de Ziua Nationalã a României
Apa Serv Valea Jiului a reusit sã finalizeze reteaua de alimentare cu apã potabilã pentru zeci de familii situate într-o zonã greu accesibilã a Petrosaniului. Termenul prognozat pentru finalizarea lucrãrii era prognozat pentru mijlocul lunii decembrie. Ieri, pe nou retea s-a dat drumul la apã si mai dureazã câteva zile pânã când oamenii vor avea apã în case.
Dupã proiectul de alimentare cu apã finalizat în Uricani, pe strada Strada Serponilor, Apa Serv Valea Jiului este gata sã branseze la retea alte zeci de gospodãrii din Petrosani, înainte de termen. Oamenii, cei mai multi în vârstã, vor avea apã potabilã în case dupã aproape 50 de ani de asteptare. Investitia este realizatã de Apa Serv Valea Jiului în parteneriat cu Primãria Petrosani si acum se fac probele tehnologice.
”Am terminat de bãgat toatã teava în pãmânt, luãm probe si dãm drumul la apã. Facem imediat si bransamentele la oameni, iar cred cã de marti aceste familii vor putea bea apã de la reteaua publicã. Eu credeam cã vom finaliza lucrarea abia dupã 15 decembrie, pentru cã era destul de mult de muncã. Colegii mei s-au întrecut pe ei si pot spune cã pânã în data de 1 decembrie, oamenii vor avea apã în casã. Le-am dat oamenilor deja ce apometre trebuie sã-si ia, sã finalizãm cât mai repede. Nu le vom lua taxã de bransare, iar oamenii sunt extrem de multumiti, n-au crezut în viata lor cã vor avea apã în case”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.
Familiile de pe strada Coasta, ani în sir, au fost nevoite sã-si care apa potabilã cu cãrutele. Atât pentru ei cât si pentru animale, iar dacã nu era de ajuns, puturile sãpate mai jos de asezarea lor au secat de la an la an. Visul celor circa 50 de familii se va împlini, pentru circa 30 dintre ele pânã de Ziua Nationalã iar pentru restul din primãvara anului viitor.
Maximilian GÂNJU
Monika BACIU