Oportunitãtile de angajare în localitãtile Vãii Jiului sunt destul de limitate. Piata muncii nu oferã alternative.  Putinele locuri de muncã disponibile sunt în comert, iar vara în domeniul constructiilor. Autoritãtile locale nu au reusit sã atragã mari investitori care sã absoarbã forta de muncã  disponibilã. În schimb, în zona Devei mai multe fabrici au nevoie de muncitori. Asa se face cã autoritãtile locale de la Petrila îi anuntã pe cetãteni cã existã 100 de locuri de muncã disponibile la o cunoscutã fabricã de biciclete.
“Firma DHS Sport solicita 100 de persoane interesate pentru un loc de muncã la asamblare biciclete . În data de 11.12.2017 ora 9,00 este interviul la sediul Primãriei Petrila. Conditiile le aveti afisate în pliantul de prezentare iar cererile de înscriere se pot depune începând de mâine la secretariatul primãriei”, aratã Dorin Curtean, viceprimarul orasului Petrila.
Nu este pentru prima datã când locuitorilor din Valea Jiului li se oferã posibilitatea de a se angaja la marile firme din judet sau din alte judete.
Monika BACIU