Toma Petcu promite investitii în sectorul energetic

Ministrul Energiei, Toma Petcu, promite investitii în sectorul energetic. Banii vor fi alocati din bugetele companiilor.
Prezent la o conferintã în domeniul energetic, ministrul a vorbit despre starea proastã a sistemului energetic, care suferã de o lipsã acutã de investitii.
„Sistemul energetic a fost sever neglijat la capitolul investitii si mentenantã. Trebuie sã fim constienti cã sistemul nu va putea functiona la nesfârsit fãrã sã investim. Iar acesta este focus-ul mandatului meu de ministru. O serie de investitii au fost deja fãcute, grupul 7 de la Isalnita, altele au fost deblocate, grupul 5 de la Rovinari, hidrocentrala Rãstolita. Una dintre cele mai importante este cea demaratã de Romgaz la Iernut, singurul proiect de producere a energiei electrice din ultimii 10 ani derulat de o companie de stat. Aceastã investitie este cu atât mai importantã cu cât în zona de nord a tãrii existã doar 20% din capacitãtile de productie din România, în timp ce acolo se consumã 60% din energia la nivel national. Investitiile vor fi, de acum încolo, punctul central al politicilor de business ale fiecãrei companii aflate în coordonarea Ministerului Energiei”, a afirmat Toma Petcu, ministrul Energiei.
Complexul Energetic Hunedoara se aflã într-o situatie criticã din acest punct de vedere. În unitãtile miniere se lucreazã cu tehnologii de acum 30 de ani, iar termocentrala de la Mintia este la un pas de a fi închisã pentru cã nu s-a conformat la cerintele de mediu. În tot acest timp, pe piatã au fost lansate diferite ipoteze, cã vin investitori din Israel sã retehnologizeze grupurile energetice.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.