Planul operatorului de apã si canal prin care se urmãreste stoparea risipei a dat rezultate, iar economiile sunt substantiale.  Dupã ce toate autovehiculele au fost dotate cu aparate GPS, Apa Serv Valea Jiului si-a fãcut propria statie de carburanti si-i cumpãrã la preturi mai scãzute decât cele de pe piatã.
Operatorul de apã si canal din Valea Jiului si-a achizitionat rezervoare în care sã înmagazineze carburantii necesari parcului auto, iar achizitia motorinei si benzinei se face prin licitatie pe Bursa de Mãrfuri. Economia rezultatã astfel este substantialã în conditiile în care litrul de motorinã are un pret mai mic si cu 80 de bani fatã de cel vândut la pompele benzinãriilor.
”Încã de la venirea mea la Apa Serv Valea Jiului am luat o serie de mãsuri prin care sã nu mai fie risipã, sã fie o cheltuire eficientã a banului public. În prima etapã am montat pe fiecare masinã din parcul auto sistem de monitorizare, sã stim unde se aflã autospecialele, câti kilometri au parcurs etc. În plus nici un angajat nu mai putea merge la cumpãrãturi cu masina institutiei, cum se întâmpla odinioarã. Economiile s-au vãzut imediat si am continuat cu planul nostru. Ne-am achizitionat propriile rezervoare în care stocãm carburantii. Fiecare masinã mergea la benzinãrie sã alimenteze, fãcea un drum pânã acolo si înapoi la societate, toate acestea însemnând costuri si timp pierdut. Acum se face alimentarea la noi, însã cel mai important este cã putem sã ne achizitionãm cantitãtile necesare de carburanti la preturi mai mici. Cumpãrãm direct de pe bursã si ca un exemplu, astãzi plãtim si cu 80 de bani mai putin pe litru de motorinã fatã de benzinãrie. Toate aceste economii ne ajutã sã mentinem pretul apei la nivelul actual dar si sã putem functiona la parametri normali”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.
Ca un exemplu, înainte de se face monitorizarea prin GPS a parcului auto, Apa Serv Valea Jiului avea cheltuieli lunare de peste 70 de mii de lei doar cu carburantii.
Maximilian Gânju