Totusi, politistii TF din Valea Jiului sunt în alertã si-si fac planul de interventie în conditiile în care multi ”clienti” ies din puscãrie. Este o chestiune de timp pânã se întorc ”la muncã” spun oamenii legii.
Ultima actiune în fortã a Politiei TF Petrosani s-a soldat cu destructurarea unei grupãri care a actionat în repetate rânduri pe segmentul feroviar din municipiul Vulcan, iar furturile au pus în pericol siguranta trenurilor. ”De la arestarea celor trei suspecti care au sectionat si furat cablurile de pe tronsonul Vulcan, lucrurile s-au linistit. Nu mai avem probleme momentan, dar ne pregãtim sã preîntâmpinãm eventuale furturi ce ar putea fi comise de cei care se libereazã din penitenciar. Au fost în concediu si acum revin la muncã, dar noi suntem pregãtiti sã-i trimitem iarãsi în concediu”, spune unul dintre politisti.
Furturile de pe ruta Bãnita si pânã la Strâmbuta- Petrosani dãdeau mari bãtãi de cap mecanicilor trenurilor si politistilor. Se ajunsese ca în unele puncte de pe segmentul feroviar din Valea Jiului, seful de tren si mecanicul opreau locomotiva si se dãdeau jos pentru a schimbã macazul cu mâna.
Maximilian Gânju