O initiativã privatã vine sã completeze peisajul turistic din Straja, iar primarul din Lupeni sustine cã aceasta va aduce turistii si vara si iarna.  Este vorba despre un proiect finantat din fonduri europene, care va putea fi gata anul viitor, dar va fi folosit si iarna, cât si vara, de biciclisti.
„Investitorul de care vã zic a reusit sã prindã o finantare de 47.000 de euro, pentru Straja, asa încât sã avem o noutate pentru România. Vom avea, de anul viitor, cã acum nu reusim sã  realizãm proiectul, niste trambuline si o suprafatã unde biciclistii, ori schiorii, sã aterizeze în sigurantã. Sunt saltele foarte mari, unice în România si mã bucur cã o astfel de investitie vine spre noi, la Straja”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Cei care vor sã facã acest proiect, au deja un club în Straja si sunt gata sã aducã pentru aceastã statiune un proiect de 47.000 de euro, care va crea chiar si locuri noi de muncã.
„Va avea între 7 si 10 angajati permanenti, care vor pune în folosintã si vor supraveghe acest sistem pe care îl va gestiona. Dacã fiecare om din Straja, va angaja între 5 si 10 oameni, vom avea în jur de 500 de angajati în Straja. Si asta înseamnã cã punem orasul în miscare”, a mai spus Lucian Resmeritã.
Investitorii din Straja au finantat si teleschiuri, ori telescaune si statiune de interes national prinde contur de la an la an. Toate acestea vor atrage turistii, iar cea mai nouã idee îi va aduce si vara, mai ales cã aici au loc competitii adevãrate de mountain-bike.
Diana Mitrache