Aproape 1000 de persoane au semnat petitia online pentru reluarea lucrãrilor la drumul spre Herculane.  O sãptãmânã mai au la  dispozitie cei care vor sã  contribuie la reluarea lucrãrilor care ar deschide Valea Jiului si pe ruta Câmpu lui Neag-Herculane. Piedicile puse  turismului pot fi ridicate.
Valea Jiului poate fi o fortã. Nu este nevoie de buldozere, este nevoie de semnãturi. Drumul national 66A a fost gândit de la început ca cea mai bunã metodã de promovare a turismului. Soseaua urma sa lege localitatea Câmpul lui Neag din Hunedoara de statiunea Baile Herculane din judetul Caras Severin. Ar mai fi de modernizat doar 16 kilometri.
Primarii din Valea Jiului, mediul privat, cel academic, dar si societatea civilã si-au unit fortele pentru a convinge Guvernul sã aloce bani în bugetul pe anul 2018 pentru reluarea lucrãrilor la infrastructura rutierã. Pentru ca petitia sã fie luatã în considerare de oficialii guvernamentali sunt necesare cel putin 30.000 de semnãturi. Petitia poate fi semnatã atât online, la https://www.petitieonline.com/signatures/aciune_civic_pentru_susinerea_relurii_investiiilor_la_modernizare/, cât si la sediul celor sase primãrii din Valea Jiului.
Monika BACIU