Asteaptã sã primeascã clãdirile minei Petrila

Clãdirile minei Petrila care nu au fost demolate urmeazã a fi transferate autoritãtilor locale de la Petrila. Încã de la momentul în care s-a aflat cã mina Petrila va fi închisã, edilii au fãcut demersuri pentru pãstrarea unor clãdiri. Pentru ca acestea sã treacã în patrimoniul administratiei locale, trebuie emisã o hotãrâre de Guvern.
“La momentul acesta s-a fãcut o prereceptie. Undeva la mijlocul lunii decembrie constructorul va preda clãdirile la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului, iar ulterior va trebui emisã o hotãrâre de Guvern prin care sã ne fie transferate. Ele încã sunt ale SNIM. Cu titlu gratuit sã ni le transfere, altfel nu le vrem”,  a spus Vasile Jurca, primarul orasului Petrila. Edilii de la Petrila au în vedere accesarea de fonduri pentru a face functionale clãdirile. Tot în zonã urmeazã a fi realizatã si o halã de productie care sã fie pusã la dispozitia investitorilor.
“Dupã ce o sã le primim o sã ne ocupãm de ele. Existã finantare pentru clãdiri publice, încercãm sediul administrativ si cele care le vom folosi noi sã obtinem finantare pentru ele. La momentul acesta avem un contract pentru proiectare halã. Lucrurile s-au schimbat negativ într-un an si jumãtate. Dacã acum doi ani veneau foarte multi la primãrie care cãutau locuri de muncã, acum sunt din ce în ce mai putini”, a mai spus sursa citatã. Mai multe clãdiri care au apartinut minei Petrila au fost clasate ca fiind clãdiri de patrimoniu.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.