Sãrbãtorile de iarnã îi vor gãsi pe mai multi vulcãneni în casã nouã. Autoritãtile locale estimeazã cã în preajma sãrbãtorilor de iarnã vor da în folosintã primele spatii locative din blocul social de la Dincã.
“Noul An îi va gãsi pe primii beneficiari ai locuintelor sociale de la Dincã, cu cheia noii lor case în mânã. Anticipez cã momentul în care voi avea bucuria de a le înmâna repartitia obtinutã în deplin acord cu criteriile de selectie, va fi unul foarte emotionat. Nu mai este mult pânã la acel moment.Multumesc membrilor comisiei de evaluare a cererilor pentru efortul pe care îl depun în aceastã perioadã, în scopul stabilirii primilor beneficiari ai locuintelor, locuinte în care cetãtenii nostri se vor simti foarte confortabil”,  spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan. Existã o serie de criterii în baza cãrora vor fi repartizate locuintele.
“La locuintele sociale avem C1 care este finalizat în proportie de 99%. În data de 15 vom avea o primã repartizare a apartamentelor pentru persoanele care au solicitat locuinte sociale. Legea e foarte clarã privind repartizarea acestor apartamente: 60% din apartamente revin tinerilor cãsãtoriti, 20% la revin tinerilor necãsãtoriti si 20% din apartamente le revin bãtrânilor si persoanelor cu handicap. Suntem în faza în care facem anchetele sociale la persoanele care au solicitat astfel de locuinte. din punctual de vedere al repartizãrii noi spunem cã pânã în data de 15 vom veni cu o primã repartitie”, a spus în urmã cu câteva sãptãmâni Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Monika BACIU