Desi nu pãrea favoritã de niciun fel, nou revenita în Liga a IV-a, C.S.M. Vulcan, a abordat cu multã ambitie acest joc.
De partea cealaltã, echipa din Lupeni (campioanã în 2016) a venit cu o formulã improvizatã, numerosi jucãtori (I. Rosian, Adr. Rosian, Bãcãran, Cismasiu) nefiind în lot, din motive disciplinare si medicale.
În aceste conditii echipa de la Vulcan, cu veteranii Epure si Vajda în zi bunã, cu Krafft si Silip foarte laboriosi la mijlocul terenului, dar cu acest tânãr Mândreci deasupratuturor, a zburdat, mai ales în prima reprizã, în fata unei echipe lipsite de aplomb, mai ales dupã primire primului gol. O tresãrire de orgoliu în minutele 43 – Stoicoiu trage de la 8 m pe lângã poarta goalã – si 45 – M. Pop, ocazie imensã din 5 m a Lupeniului, nu este decât o frectie la piciorul de lemn…
Gazdele reîncep în fortã dupã pauzã, ratarea lui Suteu (min. 47) cu poarta goalã, anuntând parcã golul de 2-0 ce va veni în minutul 51. Abia acum lupenenii se mai trezesc, vor puncta pentru 2-1, dar gazdele vor doza foarte bine efortul pentru a rãmâne pânã la final cu cele trei puncte.
DAN VOICU, FOC SI PARÃ!
Extrem de dezamãgit s-a arãtat la finalul meciului antrenorul Lupeniului, Dan Voicu: „Sunt extrem de dezamãgit. Nu vreau sã spun vorbe mari la cald, dar cu unii dintre asa-zisii senatori de drept nu se mai poate continua în acest fel. Cine nu mai are chef sau nu mai poate sã se lase ! Am avut o atitudine jalnicã la Vulcan ne-a bãtut o echipã cu atitudine si dorintã. La unii dintre jucãtorii nostri si-a fãcut loc blazarea, lucru tot mai evident în ultima vreme. Sper sã nu ne facem de râs în ultimele douã etape din tur (acasã cu Inter Petrila si la Cãlan), iar din retur o luãm de la capãt, pe alte coordonate” a spus Dan Voicu.
DORU MÂRSAVA, MULTUMIT
Antrenorul Doru Mârsava de la C.S. Vulcan era extrem de relaxat la finalul partidei: „Am întâlnit o echipã superioarã nouã cu experientã, dar ai nostris-au mobilizat exemplar. Cred cã am câstigat pe merit si îmi felicit jucãtorii ”.
SURPRIZÃ SUB CETATE
• Mereu ciuca bãtãilor în acest campionat , Univ. Petrosani a reusit o surprizã, 4-2 la Cetate II Deva (goluri Tocãnel 2, Onicã, Ciumac), chiar dacã din minutul 79 a jucat cu un om în minus, prin eliminarea lui Tocãnel. • Jiul reuseste a 3-a victorie a sezonului, 2-1 cu Minerul Uricani (autori A. Antofi 2 respectiv Tâmpu ), jiulistii încheind în 10 jucãtori prin eliminarea lui Antofie în minutul 88 • Inter Petrila, scorul etapei, 9-0 cu Aurul Certej (Kalai 3, Pãduraru 3, M. Filip, Bg. Matei, Torkos), mai sperã încã la reeditarea titlului de campioanã. • Retezatul Hateg a învins cu 3-0 (goluri Gavruluti, D. Belei, Dãncesc) la Orãstie desi au absentat titularii Sg. Maier, Simoneac si R. Drãgoescu.
Golgeteri:
Seniori
16 goluri – Kalai – Inter Petrila; 13 goluri –  A. Harangozo – Hercules Lupeni; 11 goluri – Ov. Popesc- Retezatul Hateg; 9 goluri – R. Drãgoescu – Retezatul Hateg; 8 goluri – Pisoiu – Soimul Bãita; 7 goluri – Ciprian Rosca – Victoria Cãlan, Gavriluti – Retezatul Hateg
Juniori
18 goluri – Diaconu – Inter Petrila; 17 goluri – Savin – CSM Vulcan; 16 goluri – Casoni – CS Hunedoara; 13 goluri – Sorea – Aurul Brad; 12 goluri – Pojoni – Gloria Geoagiu
GENU TUTU