Închiderea minei Lonea, gaurã la bugetul local

Închiderea minei Lonea va afecta bugetul local al orasului Petrila. Edilii au trecut deja printr-o experientã similarã, atunci când s-a închis mina Petrila.
Bugetul local a pierdut impozitul pe venit. Discutia a pornit de la modificãrile aduse de Guvern la Codul Fiscal, iar Vasile Jurca, primarul orasului Petrila, spune cã încã nu au fost fãcute calculele pentru a vedea care va fi pierderea.
“Vizavi de cotele defalcate pe salarii eu nu as vrea sã mã antepronunt pânã nu apare actulnormativ. Când o sã aparã atunci putem discuta. Grija mea e alta. În 2012 când am venit viceprimar, cotele defalcate care ne intrau din salarii erau undeva la 7 miliarde pe lunã, dupã ce s-a închis mina Petrila, s-au redus la 4 miliarde. Dupã 2018 când se va închide si mina Lonea, dacã nu se va gãsi o altã formulã pentru a echilibra sprijinul financiar care vine de la bugetul de stat, atunci vom avea probleme. La momentul acesta nu se poate face un calcul, dar nu ar fi o sumã extraordinarã”,  a spus Vasile Jurca, primarul orasului Petrila.
Închiderea minei Petrila a însemnat o pierdere financiarã substantialã la bugetul local al orasului. Edilii nu pot compensa pierderea din cauzã cã investitorii care sã creeze locuri de muncã ocolesc Valea Jiului.
Monika BACIU

2 comentarii la „Închiderea minei Lonea, gaurã la bugetul local

 • 20 noiembrie 2017 la 19:34
  Permalink

  in campania electorala cei doi maimutoi promiteau locuri de munca …unde sunt n au angajat decit pile si neamuri face madam balanescu ce vrea ea…..parca ea ar fi sefa in psd petrila repede au uitat cum dadea in ei cind era la pnl….

  Răspunde
 • 21 noiembrie 2017 la 04:34
  Permalink

  Ba, hotilor, dar de gaura produsa de mina Lonea bugetului Romaniei nu vorbiti? Atatia ani… Va ganditi doar la burdihanul vostru imputit.Ar mai fi o solutie: sa plecati cu topoarele la Bucuresti, sa dati o lectie lu tatuca vostru Iliescu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.