Statiunile montane din Valea Jiului sunt pregãtite pentru miile de turisti care au ales sã-si petreacã sãrbãtorile de iarnã pe pârtiile de schi, iar ofertele sunt pentru toate buzunarele.
Pentru a atrage cât mai multi turisti, proprietarii de cabane din Straja si Parâng au pregãtit manifestãri care sã compenseze lipsa zãpezii de pe pârtiile de schi, în cazul în care se va întâmpla sã nu ningã. Astfel, turistii vor avea parte de focuri de tabãrã, plimbãri si baluri mascate. Nici meniul nu a fost neglijat, pentru ei pregãtindu-se la masa festivã dintre ani meniuri speciale.
Locurile de cazare oferite în Straja cât si în Parâng la cabanele clasificate au fost ocupate în mare parte, însã mai sunt disponibile la cabanele neclasificate. Nici în Parâng ofertele nu sunt mai prejos. Turistii au posibilitatea de a-si închiria o întreagã cabanã, dar nu mai beneficiazã de meniul pentru noaptea dintre ani si rãmâne sã se ocupe singuri de petrecere.
În Straja turistii vor putea petrece noaptea dintre ani si în clubul subteran unic în statiunile de schi din România. Barul a fost construit de Emil Pãrãu, principalul investitor din statiune si este deschis turistilor. Parângul oferã turistilor plimbãri la înãltime cu parapanta, dacã vremea permite zborul în sigurantã, iar toate instalatiile de transport pe cablu, de la baza statiuni si pânã în centrul ei, vor functiona astfel ca turistii sã nu mai fie nevoiti sã asepte la cozi interminabile la vechiul telescaun.
În Straja au pornit tunurile de zãpadã
Cei din munte vin în “ajutorul” vremii si pornesc tunurile de zãpadã. Cum temperaturile au scãzut simtitor în ultimele zile, în statiunea montanã au fost pornite tunurile de zãpadã.
“Semne bune sezonul are! Dacã tot au fost temperaturi sub 0oC, iar marti si miercuri se anuntã ninsori, am pornit tunurile de zãpadã în Straja. Merg si camerele web, le puteti vedea pe site-ul nostru. Se lucreazã cu spor si la telescaunul 2, care va înlocui teleschiul 2, din acest sezon”, spun cei de la Complexul Montana. Anul acesta, statiunea montanã Straja îi va întâmpina pe turisti cu încã un telescaun.
Monika BACIU
Maximilian Gânju