CEH nu existã în peisajul energetic

Complexul Energetic Hunedoara pare a nu exista în peisajul energetic national. Ministrul Energiei, Toma Petcu, a participat la o conferintã unde s-au dezbãtut probleme legate de pregãtirile pentru iarnã 2017 – 2018. În scurta prezentare, ministrul Energiei nici nu a adus aminte de Complexul Energetic Hunedoara.
“Avem stocuri de resurse mai mari, apã, cãrbune, uraniu, gaze, pãcurã, mai mari decât iarna trecutã. Spre exemplu,  rezervele de apã din lacuri sunt cu peste 10% mai mari fatã de nivelul pe care l-am stabilit în programul de iarnã. Precipitatiile ne ajutã foarte mult si putem sã crestem aceastã cantitate înmagazinatã, apoi stocurile de cãrbune au fost gândite diferit, dupã experienta de anul trecut, în sensul cã am creat stocuri duble în centrale, astfel cã la ora actualã, la  Complexul Energetic Oltenia stocurile sunt de aproape 1,6 milioane tone, din care 1,23 milioane de tone în depozitele termocentralelor, 312.000 tone sunt în depozitele de la directiile miniere si încã 39.600 de tone pe traseu în navetele de descãrcare”, a spus Toma Petcu, la conferinta organizatã pe probleme legate de pregãtirile pentru iarnã 2017-2018.
În cazul unor situatii de crizã pe piata energeticã, România poate apela la ajutorul statelor vecine.
“Avem conventii cu statele vecine pentru ajutor în situatii de urgentã. Conventia a fost semnatã cu Bulgaria, în prezent  fiind în negociere si contracte similare cu Ungaria si Serbia. Este o mãsurã în plus de precautie”, a mai spus ministrul. În plus, la conferintã nu au fost invitati oficiali ai Complexului Energetic Hunedoara. În sezonul de iarnã trecut, CEH a fost un jucãtor important pe piata de energie.
Monika BACIU

2 thoughts on “CEH nu existã în peisajul energetic

 • 20 noiembrie 2017 at 20:25
  Permalink

  Da, ministrul nu mai discuta cu oamenii neseriosi si cu hotii. CEH e compromis total si nu mai are ctedibilitate(daca a avut vreodata!).

  Reply
 • 21 noiembrie 2017 at 16:44
  Permalink

  o fii iesit la pensie cel cu investitiile la mina vulcan si livezeni ? s-au s-a saturat de atatea investitii ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *