Vin scaunele la cinematograful din Petrosani

Mai trebuie mici finisaje, dar si sã fie aduse scaunele, iar lucrãrile la cinematograful 3D din Petrosani sunt gata. Primul film va putea fi vizionat, însã, abia în luna decembrie.
Termenul de executie era oricum stabilit pentru luna ianuarie a anului 2018, însã, autoritãtile locale spun cã vor face o surprizã de sãrbãtori celor ce locuiesc în zonã si vor inaugura cinematograful, dotat dupã ultimele standarde în domeniu.
„În acest moment, lucrãrile sunt gata în proportie de 90 la sutã. În 10 zile vin si scaunele. Practic, este ultima utilitate ce mai trebuie în interior. Cam în 10 zile, vom avea si gazul metan pentru sistemul de încãlzire, deci, intrãm în linie dreaptã. Eu sunt optimist, cã vom reusi, pânã în decembrie sã dãm drumul la acest cinematograf”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Pentru cei care vor dori sã îsi procure bilete, deja se fac demersuri, asa încât sã poatã fi achizitionate direct de acasã.
„Lucrãm, la aceastã chestiune, cu distribuitorul de film, ca sã vedem dacã vom reusi sã luãm si programul informatic, asa încât sã reusim sã rezervãm on-line biletele si sã fie achitate, în momentul în care venim”, mai spune primarul.
În 12 iulie 2016 s-a dat ordinul de începere a lucrãrilor de cãtre Compania Nationalã de Învestitii, în urma efectuãrii proiectului si a avizãrii tehnice la Bucuresti.
Primãria Petrosani suportã, din bugetul local, aproximativ 200 de mii de lei, care presupun: utilitãtile, instalatia de gaz metan si alimentarea cu energie electricã, cu apã si canalizarea.
Investitia costã în jur de 3 milioane de lei si se deschide în vechea locatie a unui cinematograf, ce a dispãrut dupã Revolutie. Pânã atunci, în Valea Jiului au functionat opt cinematografe si numai la Petrosani existau trei, amplasate douã în centrul municipiului  si unul în Cartierul Aeroport. Acum, dupã Vulcan, va fi unul si la Petrosani, în locul în care a functionat cândva Cinema 7 Noiembrie, iar în plan este unul si la Lupeni.
Diana Mitrache

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.