Administratia localã de la Petrosani a lansat în dezbatere publicã proiectul care vizeazã taxele si impozitele pentru anul 2018. Petrosãnenii pot veni cu propuneri pânã în data de 18 decembrie.
“Conform prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, nivelul impozitelor si taxelor locale pentru anul 2018 se modificã pentru terenuri, clãdiri si mijloace de transport. Clãdirile se vor împãrti dupã categorii de folosintã, rezidentiale si nerezidentiale, iar impozitul/taxa pentru acestea se va majora conform Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal”, aratã documentul lansat în dezbatere publicã.
Vestea bunã este cã si anul viitor, cei care îsi achitã la timp dãrile cãtre bugetul local vor beneficia de bonificatii.
“Si în anul fiscal 2018 vor fi mentinute bonificatiile acordate pentru plata integralã anticipate a impozitului pe clãdiri, terenuri, mijloace de transport pânã la data de 31.03.2018, respective 10% pentru persoanele fizice si 10% pentru persoanele juridice”, mai aratã documentul. Majorarea taxelor si impozitelor locale vine ca urmare a modificãrilor aduse Codului Fiscal,  reglementare care va avea un impact negativ asupra bugetului local.
“Propunerile prezentate respectã cadrul legal impus de Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal. Tinând cont de impactul economic actual asupra veniturilor populatiei  pentru anul 2018”, mai aratã documentul.  Cresterile de taxe si impozite nu vor fi foarte mari, însã acestea vin sã compenseze pierderile dupã aplicarea Codului Fiscal.
Monika BACIU