Premierul Mihai Tudose a spus cã drumul dintre Valea Jiului si Herculane trebuie finantat. Este ca un angajament, mai ales cã, în aceste zile, în Valea Jiului, oamenii semneazã o petitie prin care cer finantarea acestuia. Declaratia premierului a fost fãcutã la Herculane, la finele sãptãmânii trecute.
„I-am cerut domnului Felix Stroe  (n.r. ministrul Transporturilor) sã nu uite cã avem un angajament pentru a realiza Drumul de la Câmpu lui Neag, la Herculane, care este important si pentru Bãile Herculane si pentru Valea Jiului”, a declarat, la Herculane, Mihai Tudose, Premierul României.
Toti primarii din Valea Jiului, dar si mai multi oameni ce provin din mediul de afaceri au demarat o actiune fãrã precedent, prin care vor sã strângã peste 30.000 de semnãturi, de la cei ce locuiesc în zonã. Totul, pentru ca, pânã la 1 decembrie, sã poatã fi predatã lista Premierului României, cu scopul de a prinde în bugetul pe 2018, ce va fi adoptat în luna decembrie, bani pentru finalizarea drumului ce leagã Uricaniul de Herculane, prin Câmpu lui Neag. Toti si-au dat mâna, datã fiind importanta acestui drum, dar si pentru faptul cã premierul Mihai Tudose a promis cã va lua în calcul dorinta oamenilor din Valea Jiului.
În 2014 s-au pierdut nu mai putin de 59,4 milioane de euro, bani care nu au mai fost prinsi în buget ulterior, pentru cã exista un proces intentat de ecologistii Agent Green, care nu au vrut continuarea lucrãrilor.
Pe acest drum, denumit Drumul lui Bãsescu, pentru cã a fost început în 1999, când fostul presedinte al României era ministrul Transporturilor, mai sunt de realizat circa 20 de kilometri, între Câmpu lui Neag si Cerna. Lucrarea este dificilã, pe traseul stabilit, fiind necesarã, între altele, construirea unui pod peste Cerna, a 82 de podete si a unui viaduct de coastã cu suprastructura în consolã, iar animalele nu prea ar mai avea de suferit, spun cei care stiu cum stã treaba acum.
Diana Mitrache