Circumscriptiile sanitar-veterinare din Valea Jiului au înregistrat primele cereri de la populatie pentru efectuarea examenului trichineloscopic la carnea de porc, iar de acum si pânã în prag de Crãciun, numãrul celor care vor cere ajutor medicilor va creste semnificativ.
„Au început sã vinã oamenii pentru a fi examinatã carnea, numãrul încã nu este foarte mare. Este foarte bine cã vin pentru cã altfel îsi pot pune sãnãtatea în pericol”, spun reprezentantii Circumscriptiei Sanitar-Veterinare Petrosani.
De altfel, în aceastã perioadã comertul cu porci este în toi în Valea Jiului, iar preturile sunt semnificativ mai mici pentru kilogramul de carne.
Spre exemplu un crescãtor din vestul Vãii, vinde porci cu preturi între 9 si 12 lei pe kilogram, un pret mai bun decât în mãcelãrii, iar ortacii sunt tentati sã-si cumpere godacul si sã-l sacrifice tot dupã metoda traditionalã chiar si în spatele blocului.
Maximilian Gânju