Campionatul de Bine, competitia dedicatã organizatiilor neguvernamentale ce vizeazã finantarea proiectelor sociale prin intermediul donatiilor individuale a ajuns la editia a V-a.
Competitia este organizatã de Bursa Binelui – singura platformã online de donatii necomisionate din România si se desfãsoarã în perioada 5 decembrie 2017 – 19 februarie 2018.
Înscrierile în cea de-a V-a editie a Campionatului de Bine se pot face online, pe www.bursabinelui.ro, pânã în data de 4 decembrie, inclusiv. Premiile constau în dublarea sumelor atrase din donatii de cãtre organizatiile participante, fiind recompensate primele trei proiecte în functie de numãrul donatiilor atrase si a numãrului de donatori, în limita a 5.000 de euro.
Cea de-a V-a editie a Campionatului de Bine a fost lansatã cu un workshop dedicat organizatiilor care doresc sã atragã donatii pentru proiectele lor. Sesiunea principalã din cadrul workshop-ului – Strategia de marketing si comunicare în social media pentru ONG-uri – a fost sustinutã de Alexandru Negrea, co-fondator al primului curs intensiv de marketing si comunicare în social media din România.
De asemenea, participantii la workshop au beneficiat si de o sesiune de Educatie financiarã sustinutã de Nicoleta Deliu, Sef departament Comunicare Corporativã si Afaceri Comunitare – BCR, Claudia Oprescu, Expert Relatii Comunitare – ARHITECT BCR si Roxana Nãstase, Coordonator Echipa Municipalitãtii – BCR.
În cadrul competitiei de anul trecut, s-au înscris 110 proiecte sociale, implementate de 81 de organizatii neguvernamentale din 23 de judete ale tãrii, inclusiv Bucuresti. Proiectele participante au reusit sã atragã finantãri record din partea donatorilor individuali, suma totalã atrasã fiind de 433.522 lei (96.338 euro), în urma unui numãr de 8.890 de donatii.
Cele trei proiecte câstigãtoare la editia din 2016 a Campionatului de Bine au fost:
• „Salveazã o viatã cu 5 lei” al Fundatiei Bucuria Darului din Brasov, prin care s-a oferit ajutor pentru supravietuire persoanelor aflate într-o situatie dificilã, fie el în forma unui prânz cald, un adãpost sau sprijin pentru a gãsi o slujbã.
• „NOD pentru comunitate” al organizatiei Cãminul de Bãtrâni ASV din Moinesti, prin care mansarda cãminului a devenit spatiu de întâlnire pentru tinerii din Moinesti si împrejurimi. În mansardã se oferã sprijin în rezolvarea propriilor nevoi si în pregãtirea tinerilor sã devinã exemple pentru apropiati si comunitate.
• „Adoptã un copil la hidroterapie” al Asociatiei Scoala mamei Junior din Timisoara, prin care cel putin 200 de copii cu nevoi speciale din judetul Timis au beneficiat sãptãmânal de sedinte de hidroterapie sustinute de o echipã formatã din fizio-kinetoterapeuti specializati, medic, psiholog si asistent social.
Mai multe detalii pe www.bursabinelui.ro
Campionatul de Bine este o competitie pentru strângerea de donatii adresatã ONG-urilor din România, urmãrind sã transforme organizatiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donatii.
Campionatul este gãzduit, organizat si implementat de Bursa Binelui, unica platforma online de donatii necomisionate, dezvoltatã de cãtre Banca Comercialã Românã, în parteneriat cu EuPlãtesc.ro.
Bursa Binelui este singura platformã online care permite donatiile fãrã comisioane, încurajând astfel donatorii care vor sã participe cu sume mici (5, 10 lei) la sustinerea financiarã a unei cauze. Suma minimã care poate fi donatã este de 5 lei. Toatã tranzactia este 100% securizatã si nu se percepe niciun fel de comision.