Angajatii APIA din Valea Jiului au întrerupt lucrul joi dimineatã si au iesit în fata clãdirii în care aceastã institutie îsi are sediul la Petrila.  Motivul principal este legat de faptul cã oamenii de aici au constatat cã, desi muncesc mai mult, veniturile lor sunt mult mai mici. Totul a iesit la ivealã acum, când ar urma sã li se reducã veniturile. Si acum, doar ei pierd, nu si cei din structura de conducere.
„Am decis sã ne alãturãm la acest protest, deoarece am aflat cã salariile noastre sunt mult mai mici decât salariile celor de la APIA Bucuresti. Si am dori si noi sã le egalizãm. Nu dorim cresterea, salariilor. Nu dorim scãderea salariilor. Nu dorim, decât sã avem salarii egale, la muncã egalã.  Am înteles cã ar urma sã pierdem la salariu în jur de 30 – 40% la sutã, iar volumul de muncã la noi este mult mai mare, decât la centru”, a spus Ovidiu Abraham, director APIA Valea Jiului. Potrivit unui calcul neoficial, salariile  angajatilor ar urma sã scadã cu 600 lei în cazul unui consilier superior, iar scãderile ajung pâna la 2.800 lei în cazul directorilor. În plus, cresteri  salariale, de circa  100 lei, vor fi în rândul consilierilor debutanti, consilierilor principali, asistenti, însã acestia sunt putin ca numãr.  Salariatii APIA protesteazã împotriva scãderilor salariale si cer alinierea la grila de salarizare a APIA central.
„Legea este clarã, egalã pentru toti si nu stim pe ce criterii s-au fãcut aceste diferentieri”, a mai adãugat Ovidiu Abraham.
Angajatii APIA din toatã tara au protestat joi dimineatã pentru aceste discrepante si cer sã le fie luate în calcul doleantele, mai ales cã munca depusã de un angajat din teritoriu nu poate fi comparatã cu cea a angajatilor de la Bucuresti
Diana Mitrache