Chei, defilee, pesteri si multe alte peisaje care îti taie rãsuflarea. Sunt doar câteva din caracteristicile zonei care ar putea lega Valea Jiului de Herculane.
La fel ca peste tot în Valea Jiului, zona care trece de-a lungul Parcului National Retezat oferã peisaje desprinse din cele mai frumoase picturi. Potentialul turistic încã nu este valorificat la maxim, însã si tu, cititorule, poti ajuta. Trebuie doar sã semnezi petitia. Nu este deloc complicat, însã fiecare vot conteazã. Dacã vrei ca toatã lumea sã descopere frumusetea zonei, prin modernizarea acestui drum, nu trebuie decât sã semnezi petitia online sau cea care se aflã la sediul primãriilor din Valea Jiului. Zona este pitoreascã în orice sezon. Vara, verdele pãdurii contrasteazã cu cerul de un albastru cristalin, toamna ruginiul copacilor picteazã natura, iarna zona este desprinsã ca din cãrtile cu basme, iar primãvara natura scrie o nouã poveste.

Piedicile puse turismului pot fi ridicate. Valea Jiului poate fi o fortã. Nu este nevoie de buldozere, este nevoie de semnãturi. Drumul national 66A a fost gândit de la început ca cea mai bunã metodã de promovare a turismului. Soseaua urma sã lege localitatea Câmpul lui Neag din Hunedoara de statiunea Bãile Herculane din judetul Caras Severin.
Ar mai fi de modernizat doar 16 kilometri.
Trei sãptãmâni au la dispozitie autoritãtile locale pentru a strânge semnãturile necesare. Guvernul trebuie convins, prin semnãturi, cã acest drum este important pentru Valea Jiului, iar pentru a face acest lucru este nevoie de implicarea cetãtenilor.
Monika BACIU