Ministrul Economiei, Gheorghe Simon, a solicitat conducerii Minvest Deva, aflatã în administrare specialã, un raport detaliat privind modul de lichidare a datoriilor cãtre stat, precum si un plan de reorganizare a companiei, aratã un comunicat al ministerului.
Compania este condusã de Nicolae Drãgoi, membru al PSD Hunedoara, care a detinut si functiile de director general adjunct al Complexului Energetic Hunedoara, sef la Compania Nationalã a Huilei ori director general al Societãtii Nationale a Huilei.
”Cer Departamentului pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, aflat în subordinea ministerului, sã se implice în reorganizarea CNCAF (Companiei Nationale a Cuprului, Aurului si Fierului – CNCAF – Minvest Deva, n.r.), astfel încât activitatea minierã sã fie lansatã, mai ales cã existã perimetre unde avem licente active si pânã în anul 2020”, spune ministrul Economiei, în comunicat.
Compania cautã totodatã solutii de valorificare a activelor imobiliare detinute, pentru stingerea datoriilor cãtre ANAF, cel mai mare creditor al CNCAF. Ministrul Economiei, Gheorghe Simon s-a întâlnit luni cu conducerile companiilor Minvest Deva si Minvest Rosia Montanã. Cele douã întâlniri fac parte din seria ce va continua în luna noiembrie, cu reprezentantii companiilor din portofoliul ministerului, pentru prezentarea si evaluarea situatiei actuale a acestora. Minvest Deva îsi propune exploatarea produselor reziduale din iazurile de decantare si dezvoltarea exploatãrii nisipurilor cuartifere.
Maximilian Gânju