Autoritãtile locale din Lupeni achizitioneazã douã tipuri de sisteme de parcare pentru statiunea montanã Straja. Suma alocatã pentru aceste investitii care au rolul de a fluidiza traficul în zona statiunii montane, dar si de a pune ordine, este de peste 250.000 de lei.
“Sistem parcare cu 1 intrare, 1 iesire, 1 server echipat cu echipamente periferice casa manualã cu operator. Montarea sistemului de acces cu bariere automate si sistem de taxare se va face în zona Agrement Lupeni”, aratã achizitia care are o valoare de 129,834.91 lei. Se mai achizitioneazã un sistem de parcare în sumã de 131,903.9 lei si prevede “Sistem parcare cu 1 intrare, 1 iesire, 1 intrare abonati, 1 iesire abonati, 1 server echipat cu echipamente periferice casa manualã cu operator”. În urmã cu o sãptãmânã, edilii din Lupeni spuneau cã vor sã readucã ordinea în statiunea montanã.
“Vrem sã facem ordine în statiune si o sã încercãm sã le facem prin a cumpãra niste sisteme de parcare, ca sã fie un grad mai mare de organizare, sã ne arate sistemul respectiv câte locuri de parcare mai sunt disponibile. Vor fi montate la intrãrile în parcãrile existente. Dorinta noastrã este aceea de a crea o anumitã ordine, de a ne organiza mai bine, deoarece noi aveam o problemã în partea de sus, parcau haotic si acum încercãm sã facem ordine”, a declarat, în urmã cu o sãptãmânã, Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Noile bariere vor fi automate si vor avea sistem de taxare.
Monika BACIU