Politistul Sucila ramane in arest

Magistratii Judecatoriei Petrosani au respins cererea de eliberarea sub control judiciar a politistului Adrian Sucila. Politistul invinuit de act sexual cu un minor si furt a cerut ca procurorii sa prezinte proba in baza careia a fost privat de libertate aproape 40 de zile.

Cererea de eliberare sub control judiciar inaintata de Adrian Sucila prin avocatul sau a avut termen de judecata ieri-marti, la Judecatoria Petrosani, iar instanta, dupa audierea partilor, a decis ca solicitarea politistului este neIntemeiata si i-a respins cererea de punere in libertate. Apropiatul viceprimarului din Vulcan, Angela Stoica, Adrian Sucila a sustinut in fata judecatorului ca nu se face vinovat de infractiunile de care este acuzat. „Rog Parchetul sa prezinte probele pentru care sunt arestat. Exista un dosar in care nu este nimic. AM inteles ca se incearca sa mi se puna in spate jumatate din infractiunile din Codul Penal, santaj, infractiuni nereale. Mai rezist 180 de zile in arest dar eu consider ca eliberarea este un mod de a nu-si bate joc de viata unui om”, a declarat politistul Adrian Sucila in fata presedintelui de sedinta. Aparatorului lui Adrian Sucila nu a reusit insa sa convinga Instanta ca inculpatul nu este pericol public si ca poate sa fie judecat in stare de libertate.

„Instanta a deliberat si respinge cererea formulata de inculpatul Sucila Adrian Dan, (…), care va fi depus in centrul de retinere si arestarea preventiva Deva.  Exista posibilitatea de a face recurs In 24 de ore la Tribunalul Hunedoara”, a declarat Maria Jifcu, presedintele completului de judecata. La aflarea sentintei avocatul Daniel Tomescu a declarat ca a facut recurs la Tribunalul Hunedoara.

“Am facut recurs, speram ca Tribunalul Hunedoara sa il puna sub control judiciar si sa-l elibereze. Este evident ca temeiurile care au stat la baza arestarii preventive nu mai subzista in acest moment, urmarirea penala fiind aproape finalizata. Nu ma surprinde decizia, pentru ca cererile de eliberare sub control judiciar se admit intr-o mai mica masura, dar este dreptul aparatorului sa le formuleze. Nu sunt alte probe la dosar, decat cele de la inceput, motiv pentru care nu se sustine varianta arestarii preventive. Sunt interceptari telefonice si atat in acest dosar. Nici interceptarile ambientale dintre Angela Stoica si inculpat nu cantaresc si, parea mea e ca sunt puse la dosar in lipsa altor probe, in incercarea de a-l tine in arest”, a declarat Daniel Tomescu, avocatul lui Adrian Sucila.

 Interceptat si in arest

Procurorii au cerut supravegherea intalnirilor din spatele gratiilor dintre unul dintre martorii din acest dosar cu Sucila. Mai exact, toate discutiile de la vizitele din arest, dintre Angela Stoica si politist au fost „interceptate”, si vor fi depuse la dosar. Dupa aceste discutii dintre viceprimar si Sucila, atat fiica acesteia invinuita si ea cat si politistul s-au razgandit si n-au mai facut testul poligraf cu care au fost de acord initial. Sucila a precizat in fata instantei ca va face acest test daca va avea si confortul psihic necesar, chiar daca rezultatul lui nu va fi considerat proba in proces. Procurorul Adina Velescu a sustinut ca in urma perchezitiilor informatice au fost gasite filme cu minori si fotografii cu Mihaela Stoica din perioada cand era minora. Tot procurorul spune ca Angela Stoica „a Incercat acreditarea ideii ca avea afectiuni ale pielii” si din acest motiv i-au fost trimise acele fotografii lui Sucila, desi anchetatorii au verificat la medicul de familie al adolescentei si aceasta nu figura cu astfel de probleme.

Judecatorul de la Petrosani a decis ca politistul Adrian Sucila nu poate fi eliberat din arest, Insa decizia poate fi atacata cu recurs. Pe de alta parte, Adrian Sucila n-a aratat deloc ca perioada petrecuta in arestul IPJ Hunedoara l-ar fi afectat si si-a sustinut cu tarie nevinovatia declarand chiar ca va uza de dreptul sau de a-si cauta dreptatea si reabilitarea la instantele superioare.

 Maximilian Ganju

Diana MITRACHE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *