Apã pentru zeci de familii dintr-o zonã izolatã a Petrosaniului

Oamenii, cei mai multi în vârstã, vor avea apã potabilã în case dupã aproape 50 de ani de asteptare. Investitia este realizatã de Apa Serv Valea Jiului în parteneriat cu Primãria Petrosani si pânã de sãrbãtori 30 de gospodãrii vor fi bransate la retea.
Ani în sir locuitorii de pe strada Coasta din municipiul Petrosani, o zonã retrasã situatã deasupra localitãtii, au fost nevoiti sã-si care apa potabilã cu cãrutele. Atât pentru ei cât si pentru animale, iar dacã nu era de ajuns, puturile sãpate mai jos de asezarea lor au secat de la an la an. Visul celor circa 50 de familii se va împlini, pentru 30 dintre ele pânã de sãrbãtori iar pentru restul din primãvara anului viitor.
”Cred cã nu era sãptãmânã în care sã nu vinã la mine unul dintre locuitorii acelei strãzi, sã-mi cearã sã gãsesc o solutie si pentru ei. Oamenii erau disperati, pentru cã majoritatea au animale, sunt în vârstã si se descurcã greu. Le-au secat si fântânile, situatia era gravã si a trebuit sã gãsim o rezolvare. Chiar dacã nu aveam banii prinsi pentru un asemenea proiect, am fãcut tot posibilul sã gãsim resurse si de mâine (n.r. miercuri) ne apucãm de treabã”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.
„Este un vis împlinit. Suntem familii de vârstnici, stãm într-un municipiu si sã nu aveam apã în case. Nimeni nu vroia sã audã de noi pânã acum si ne spuneau cã nu urcã apa pe retea pânã la noi. Sunt zeci de ani în care ne-am chinuit”, a spus unul dintre localnici.
Lucrarea este realizatã împreunã cu Primãria municipiului Petrosani, iar ieri conducerea operatorului de apã si reprezentantii municipalitãtii s-au întâlnit cu beneficiarii.
”Împreunã cu domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi si cu echipa tehnicã de la Apa Serv am fost la fata locului pentru a sta de vorbã cu oamenii. Vom realiza rapid aceastã investitie, din fondurile proprii ale Apa Serv, dar si cu sprijinul Primãriei Petrosani. Investitia aduce noi beneficiari pentru operatorul regional de apã din Valea Jiului, fapt care ne va permite sã mentinem la acelasi nivel pretul apei si în anul 2018. Îi asigur pe cetãtenii de la strada Coasta cã dorinta lor de a avea apã potabilã pânã în sãrbãtorile de iarnã va fi îndeplinitã”, a mai spus Avram.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.