Instanta de la Tribunalul Hunedoara ar putea solutiona, la sfârsitul acestei luni, litigiul dintre Consiliul Judetean Hunedoara si constructorii care au contestat licitatia pentru drumul spre Parâng.
Investitia stagneazã din cauza contestatiilor, iar o solutie în acest sens am putea afla în data de 29 noiembrie. Proiectul privind modernizarea drumului spre Parâng a ajuns în instantã. Douã societãti au chemat la barã Consiliul Judetean Hunedoara într-un dosar care are ca obiect “litigiu privind achizitiile publice”. SC Mano Sprint SRL si SC Trans Construct Import Export SRL – prin Mano Sprint SRL contestã licitatia organizatã de CJH.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara în data de 24 octombrie, însã instantã nu a fixat deocamdatã termen de judecatã.Contractul privind  „Modernizare DJ 709F: DN 7A-Cabana Rusu-Masivul Parâng, km 6+600-10+325, judetul Hunedoara” a fost estimatã la suma de 16.596.526 lei pentru cei 3.725 metri de drum.
Existã însã o serie de criterii ce trebuie avute în vedere, tinând cont de faptul cã drumul se aflã într-o zonã specialã. Cele douã societãti s-au adresat instantei dupã ce Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor le-a respins cererile.
Monika BACIU