La nivel teoretic, iarna nu îi va lua pe nepregãtite pentru drumari. De la est, la vest, în Valea Jiului, autoritãtile locale s-au asigurat de faptul cã firmele cu care au contract pentru deszãpezire, pot interveni imediat dupã ce cad primii fulgi de nea.
“Pentru deszãpezire, anul acesta avem la dispozitie trei autocompactoare cu pluguri, la Pirmãrie am achizitionat un buldoexcavator cu plug si firma cu care avem contract de salubritate, respectiv Edil SalPrest are pregãtit încã un tractor, o sãrãritã si pluguri. Sper ca în acest an sã avem o logistã bine dotatã si bine organizatã astfel încât sã facem fatã iernii care urmeazã”,  a spus Vasile Jurca, primarul orasului Petrila, acolo unde deszãpezirea va fi realizatã de societatea de gospodãrire din subordinea Consiliului Local. Si autoritãtile locale din Aninoasa s-au asigurat cã sezonul de iarnã nu va fi cu probleme în ceea ce priveste deszãpezirea.
“Pentru deszãpezire avem contract încheiat care  a intrat în vigoare, suntem pergãtiti, avem material antiderapant, sare, nisip, masinã cu lamã si rãspânditor de material. La orice orã suntem pregãtiti sã intervenim fãrã sã avem probleme. Nu o sã ne ia iarna prin surprindere”, a spus Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa.
La Lupeni, edilii amenintã cu rezilierea contractului, dacã firma nu îsi respectã obligatiile.
“La deszãpezire am vorbit cu firma care are contractul în derulare, am cerut sã ne punã la dispozitie toate resursele care le au în acest moment. Au spus cã au 100 de tone de nisip, 100 de tone de sare, au douã TAF-uri, tractoare, sãrãrite, rabe, au încãrcãtoare, buldoexcavatoare cu lamã. Vom încerca ca toate trotuarele din municipiul Lupeni sã fie curãtate de zãpadã, în cazul în care voi fi nemultumit de activitatea lor, vor fi sanctionati si în cazuln în care nu vor întelege cã trebuie sã lucrãm pentru cetãteni voi face asa cum am fãcut si cu firma cu gunoi, voi rezilia contractul. Sunt convins cã firmã va respecta obligatiile contractuale”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Toate administratiile locale din Valea Jiului si-au luat mãsuri astfel încât iarnã sã nu îi ia prin surprindere.
Monika BACIU