Cum ne protejãm apometrele de înghet

Având în vedere temperaturile scãzute, APA SERV VALEA JIULUI  S.A. revine cu câteva recomandãri privind protectia contoarelor si bransamentelor de alimentare cu apã împotriva înghetului Dacã apometrul este montat într-un cãmin, este recomandabil sã existe un capac care închide cãminul etans. Capacele si ramele cãminelor de apometru sau de canalizare trebuie curãtate de praf sau pãmânt, si, eventual, unse cu vaselinã sau produse similare.
Astfel, în caz de înghet, acestea vor putea fi manevrate cu usurintã. În cazul în care capacele sunt confectionate din tablã, este indicat, din acelasi motiv, sã se punã o folie de plastic sub capac. Este bine sã se facã verificarea robinetilor din cãminele de apometru care închid traseul dinspre reteaua interioarã, pentru a se observa dacã acestea pot fi manevrate cu usurintã.
De asemenea, în perioada rece utilizatorii au obligatia de a lua mãsuri pentru izolarea apometrului cu materiale termoizolante (polistiren, vatã mineralã) si asigurarea microclimatului pentru apometrele montate în scãrile de bloc (închidere usi, geamuri sau la nevoie înlocuirea acestora). În cazul apometrelor cu citire la distantã nu este necesar sã se lase liber vizorul aparatelor pentru citirea consumului si pot fi acoperite integral cu materiale termoizolante. Pentru apometrele amplasate în subsoluri, recomandãm reducerea suprafetelor gurilor de ventilatie pentru a mentine temperatura peste limita de înghet a contoarelor.
Înghetarea contorului determinã blocarea si deteriorarea sa iar acest lucru poate duce la inundarea cãminului sau lipsa apei. Protejarea contorului, precum si protejarea si verificarea instalatiei interioare, pe traseul de la contor pânã la consumator, este obligatia utilizatorului. În cazul în care contorul sau instalatiile de apã se defecteazã din cauza înghetului, nefiind protejate corespunzãtor, beneficiarul va suporta costurile înlocuirii acestora.
Eventualele probleme legate de functionarea contoarelor sau a serviciului de alimentare cu apã si canalizare, pot fi semnalate Dispeceratului  APA SERV VALEA JIULUI S.A la numerele de telefon:  0254.541.861; 0354.108.203, 0725681329, 0766.068.152.
Birou Presã Apa Serv Valea Jiului Petrosani

Un comentariu la „Cum ne protejãm apometrele de înghet

  • 15 noiembrie 2017 la 12:44
    Permalink

    multumim din inima partidului comunist,in care primarul ile gheorghe orasul vulcan a distrus sistemul de incalzirea a populatie, cu agent termic de l a uzina paroseni ,care aveam avantaj ca incalzea subsolurile si nu inghetau apometrile ,sau apa rece,,,, cu resurse in valea jiului ,cu carbune , lemne , care produce agent termic puternic , avand puterea calorica mare , neam axat pe gaz care spitalele si scolile ingheata de frig ,dar primarul sa zbatut ca aceste instituti sa aiba cadura si de la uzina ,,,, in iarna trecuta a dato in bara ,ca inghetase tevile de la uzina si cu sudura incalzea tevile ca erau inghetate ,,,ca sa dea caldura la scolii si gradinte ,,, un om cand se pensioneaza zice ca e batrin si bolnav, dar acest primar pensionar de 20 de ani lucreaza cu munca de raspundere, nu e batran , si nici bolnav, dar nici lucruri bune nu face , ca mintea lui e cenusie, nu e un creier tanar cu viziuni de viitor,care sa creze bunastare la populatie ,nu suferinta care face acest primar,pentru populatie

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.