România si aderarea la Zona Euro în viziunea lui Laurentiu Nistor

Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, si Institutul European din România, a organizat, luni, 13 noiembrie, conferinta cu tema ”România si aderarea la Zona Euro”.
Prezent la dezbaterea din Palatul Parlamentului, în calitate de presedinte al Comisiei pentru politicã economicã, reformã si privatizare, Laurentiu Nistor a declarat: “Pentru România, aderarea la Zona Euro este o obligatie care decurge din tratatele constitutive ale Uniunii Europene, iar tara noastrã îndeplineste criteriile nominale de aderare la Zona Euro. Primul mare avantaj pe care îl oferã unui stat trecerea la moneda euro este reducerea schimbãrilor bruste monetare si financiare.
Mai mult, companiile care lucreazã cu societãti de peste granitã se vor putea bucura de schimburi externe facile si de cresterea în volum a acestora. Euro poate ajuta România sã devinã o tarã mai atrãgãtoare pentru investitorii strãini, odatã ce va exista o monedã unicã, acestia vor putea analiza mult mai facil care este nivelul investitiei si cel al profitabilitãtii.
România îsi doreste în continuare sã adere la zona euro, însã îsi doreste ca aceastã aderare sã se întâmple când este pregãtitã ca tarã, iar populatia este pregãtitã astfel încât românul sã meargã la magazin si sã nu simtã cã au crescut preturile si cã intrarea în zona euro i-a scumpit conditiile de viatã.”
Biroul de presã al PSD Hunedoara

4 comentarii la „România si aderarea la Zona Euro în viziunea lui Laurentiu Nistor

 • 15 noiembrie 2017 la 00:43
  Permalink

  Demagogia si populismul din vorbele lui Nistor, ne sunt arhicunoscute, ele sunt si ale lui daddy Dragnea, adica…..marca PSD! In stilul in care guvernul PSD conduce astazi Romania, vom ajunge in zona euro, la…..sfantul asteapta! Intr-un an de guvernare PSD, investitiile tind catre…..zero! Investitiile, de fapt inseamna creerea de locuri de munca , inseamna dezvoltare. O tara care traieste mai mult din consum si nu aloca bani pentru investitii, nu are nici o sansa sa ajunga in randul tarilor dezvoltate, ci mai curand se apropie de tarile…..bananiere! Dupa cum spun politrucii de la PSD, Dragnea si Tudose, economia tarii……”duduie” de bine ce merge, insa ei se imprumuta in banci pentru plata pensiilor! E posibil sa ajungem si noi in situatia economica a Greciei, asa ca aderarea la zona euro, este ceva….iluzoriu. Mai e mult pana….departe!

  Răspunde
 • 16 noiembrie 2017 la 19:43
  Permalink

  Mare dreptate ai Costy ,dar nu inteleg ce legatura are Nistor cu intrarea tarii in zona euro ,ca el habar nu are ce inseamna economie,politici fiscale ,macro economie ,investitii.Cat de tampiti si retardati pot fi cei care se lasa condusi de un specimen ca Nistor.Daca el este de o prostie rara i-ti dai seama de cat pot cei din PSD.

  Răspunde
 • 19 noiembrie 2017 la 08:31
  Permalink

  PSD indeparteaza Romania de UE. Asta e vizibil si pentru nevazatori.
  Cat despre zona Euro prin masurile luate de PSD orice perspectiva a fost efectiv anulata.
  Apropierea de politica Rusiei nici macar nu mai e mascata, e pe fata, iar iesirea din UE e doar o chestiune de timp. Nu prea indepartat.
  Cei care cred in democratie si nu doresc un regim autoritar trebuie sa-si cam ia talpasita. Repede.

  Răspunde
 • 24 noiembrie 2017 la 12:07
  Permalink

  Ce bine ca nistor are capul plin de viziuni si de euro! Asa nu mai vede cosmarul de sub nasul lui.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.