Primãria Lupeni a anuntat cã localnicii pot achita taxele locale si on-line.  Serviciul este disponibil si, în premierã în acest oras, locuitorii care poate nu mai stau în zonã, ori chiar si cei care vor sã evite aglomeratia, pot opta pentru aceastã variantã de platã a impozitelor.  „Începând de anul acesta, pentru cã lucrãm de douã luni de zile la soft, simplificãm modul în care cetãtenii îsi plãtesc impozitele. Am fãcut o licitatie cu bãncile din zonã, asa încât, oamenii, cu ajutorul CNP-ului, sau, în cazul firmelor, cu acel CUI, sã intre în sistemul nostru si sã îsi achite on-line acest serviciu. Este un lucru la care am tinut”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Mai mult, tot în mediul on-line, cetãtenii acestui oras au ocazia sã vadã si site-ul Primãriei municipiului Lupeni si sã îsi procure actele necesare de la diverse servicii.
„În momentul în care am ajuns la primãrie, am dat drumul si site-ului. Nu aveam înainte, dar acum, dacã cetãtenii vor sã se informeze, pot sã intre pe acest site si sã caute acolo ce au nevoie. Am discutat cu birourile din primãrie si acolo gãsesc toate actele de care ar avea nevoie, ca sã simplificãm totul. De exemplu, când vrei sã îti cumperi o masinã, nu mai vii la primãrie ca sã iei documentele, apoi sã revii. Acum scoatem formularul de pe internet”, mai spune primarul.
Diana Mitrache