Nu mai putin de sapte soferi s-au ales cu dosare penale pentru cã s-au urcat la volan dupã ce au bãut bine. Inconstientii riscã sã ajungã în închisoare.
Campania derulatã de politistii hunedoreni privind depistarea soferilor care conduc în stare de ebrietate si pun în pericol oameni nevinovati, s-a dovedit eficientã iar în douã zile de ”vânãtoare”, au fost prinsi sapte soferi inconstienti.
Spre surprinderea politistilor, unii dintre conducãtorii auto erau chercheliti chiar de dimineatã cum este cazul unui sofer din Densus, prins pe o stradã din Hateg, aproape de ora 11, cã avea o alcoolemie de peste 1 la mie. Alti doi soferi din Petrila au fost prinsi de politisti conducând, unul în Petrila iar celãlalt prin Petrosani, desi bãuserã bine. Astfel, soferul prins în orasul din estul Vãii, de 47 de ani, avea o alcoolemie de 0,92 mg/l, alcool pur în aerul expirat, iar cel prins de politistii din Petrosani, de 26 de ani, avea o alcoolemie de 0,59 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Si politistii rutieri din Deva au descoperit mai multi conducãtori care s-au urcat bãuti la volan.
„În data de 12.11.2017, în jurul orei 02:20, un echipaj de politie rutierã a oprit pentru control, pe raza municipiul Deva, autoturismul condus de un bãrbat de 32 de ani, din municipiul  Deva. Bãrbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l, alcool pur în aerul expirat. (…) În jurul orei 23.00, politistii rutieri au oprit pentru control autoturismul condus, pe raza municipiului Deva, de cãtre un tânãr de 28 de ani, din municipiul Hunedoara. Conducãtorului auto i-a fost solicitat sã se supunã testãrii cu aparatul etilotest, însã acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judetean Deva, unde a  refuzat si prelevarea probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei”, a precizat Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Cei sapte soferi sunt cercetati penal pentru conducere sub influenta bãuturilor alcoolice.
Maximilian Gânju