Bãrbatul care a violat o tânãrã din Lupeni, sub amenintarea cutitului, a cerut sã fie pus în libertate. Individul executã o pedeapsã de sase ani de închisoare si va mai rãmâne în celulã cel putin o perioadã de timp.
Un recidivist din municipiul Lupeni, Greblã Ioan Adrian, a oripilat comunitatea din vestul Vãii Jiului, dupã ce a pozat într-un samaritean si a violat o tânãrã barmanitã. Individul a fost condamnat, în 2015, la sase ani de închisoare pentru viol, iar acum le-a cerut judecãtorilor sã fie liberat conditionat. Actiunea sa a ajuns pe masa magistratilor de la Judecãtoria Aiud, iar judecãtorii au decis zilele trecute cã recidivistul nu poate fi lãsat în libertate.
Decizia instantei de fond nu este definitivã si a fost contestatã de violator. Greblã a ajuns în închisoare dupã ce a asteptat ca tânãra sã-si termine programul de muncã si a acostat-o propunându-i sã o conducã spre casã. Dupã ce au ajuns pe o alee întunecatã, a scos un cutit si a amenintat-o pe tânãrã, ca mai apoi sã o forteze sã-l urmeze în apartamentul unui prieten. Tot sub amenintarea cutitului, Greblã a obligat-o sã consume bãuturi alcoolice si sã-i satisfacã poftele, au arãtat anchetatorii.
Individul este cunoscut ca o persoanã violentã, care are în spate un cazier bogat si a mai fost condamnat în anul 2009 la închisoare, pentru cã a întretinut raporturi sexuale cu un minor.
Maximilian Gânju