Timp de douã zile, la INSEMEX Petrosani a avut lco concursul anual al salvatorilor de subteran si suprafatã, iar cei mai buni s-au dovedit a fi cei de la mina Lonea, conform clasamentului, locul II a fost ocupat de cei de la Mina  Lupeni si mina Vulcan s-a clasat pe locul III. Pe locurile IV si V s-au clasat Mina Livezeni, respectiv echipa de salvatori a Salinei Praid.
Pentru sectiunea de salvare de suprafatã, la finalul concursului, clasamentul a fost urmãtorul: Locul I – Fireproof Team Ploiesti – Petrotel Lukoil, Locul II – Falck Fire Services–OMV Petrobrazi Ploiesti, Locul III – Arcelor Mittal Galati si mentiuni pentru echipele: Metrorex Bucuresti, Electrocentrale Craiova II, Electrocentrale Isalnita, Electrocentrale Rovinari si Electrocentrale Turceni.
În perioada 9-10 noiembrie 2017, la sediul INCD INSEMEX Petrosani s-a desfãsurat cea de-a X-a Editie a Concursului National de Salvare Minierã si de Suprafatã, organizat de Asociatia Salvatorilor Minieri si de Suprafatã din România – ASMS, membrã a Organismului International de Salvare Minierã – IMRB.

Prima zi a concursului a fost dedicatã activitãtilor de interventie si salvare pentru subteran, în concurs înscriindu-se cinci echipe de salvatori: Mina Lonea,
Mina Livezeni, Mina Vulcan si Mina Lupeni din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, respectiv echipa salvatorilor din cadrul Societãtii Nationale a Sãrii – Salina Praid. Cele cinci echipe de salvare subteranã înscrise în concurs au avut de parcurs un traseu care a presupus un scenariu inspirat dintr-o accident recent, care a avut loc în Valea Jiului.
Cea de-a doua zi a concursului a fost rezervatã sectiunii de salvare de suprafatã, la start fiind prezente opt echipe de salvatori. Patru dintre acestea sunt parte din Complexul Energetic Oltenia, respectiv Electrocentrale Craiova II, Electrocentrale Isalnita, Electrocentrale Rovinari, Electrocentrale Turceni. Ceilalti salvatori înscrisi în concurs sunt de la Metrorex Bucuresti, Falck Fire Services–OMV Petrobrazi Ploiesti, Fireproof Team Ploiesti – Petrotel Lukoil si Arcelor Mittal Galati.
Diana Mitrache