Trei sportivi au cucerit RUN THE LIFT

Viorel Palici, Szabolcs Istvan Gyorgy, Dumitru Nicolaev s-au clasat pe primele 3 locuri în clasamentul întrecerii din Parâng. Toma Coconea a fost cel care a initiat competitia în care alergãtorii s-au întrecut cu telescaunul, pe un traseu foarte dificil, cu diferente de nivel, temperaturã scãzutã si chiar zãpadã. A fost extrem de greu, însã, cei care au întrecut telescaunul si au scos cel mai bun timp, au declarat cã nu e chiar cea mai grea întrecere.
„Am bãtut si telescaunul si chiar nu mã asteptam. A fost o provocare foarte tare, cã am fost o zi si ceva pe drumuri si mã asteptam sã mã simt un pic mai rãu, dar am fost în formã, având în vedere cã m-am bãtut cu competitori importanti. Voiam sã câstig si mi s-a împlinit dorinta”, a spus Viorel Andrei Palici, din Brasov, cel care a scos cel mai bun timp al competitiei Run the lift.
La fel de încântat de concurs a fost si competitorul din Cluj, care s-a clasat al doilea si care a spus cã a timpul scos a fost unul bun, tocmai pentru cã a stiut sã îsi mentinã ritmul. „Am învins telescaunul. Nu era asa de greu. E mai greu sã stii sã alergi pe tot traseul, la un ritm bun, sustinut. Am scos 21.53 de minute si cred cã e bun asa timpul”, a afirmat si Szabolcs Istvan Gyorgy, cel care a fost pe locul II. Locul III al podiumului a fost ocupat de un competitor din Chisinãu, Dumitru Nicolaev, dar, în total, aproape 100 de tineri s-au întrecut cu instalatia de transport pe cablu din Parâng. Printre ei s-a numãrat si Tiberiu Useriu, cel care a câstigat competitia de la Polul Nord. „Pentru mine, de la început a fost metaforicã participarea.

Eu nu mai bat pe nimeni. Mã bat pe mine, în primul rând, de fiecare datã si mã bucur cã am fost aici, alãturi de acesti oameni minunati”, ne-a spus, la finish Tiberiu Useriu.
Ciprian Bãlãnescu, un alt atlet de top al României, ultramaratonist,  a ajuns si el în Parâng si a concurat în prima echipã care a concurat cu telescaunul. „A fost o cursã grea si frumoasã, pot zice. Am mai avut o cursã aici cu Toma si cred cã atunci am mers un pic mai bine. Nu  este chiar specificul meu de cursã, dar pânã la urmã mã bucur de atmosferã, de competitie, pentru asta trãiesc, ca sportiv”, a afirmat Ciprian Bãlãnescu, cel care a avut mai multe competitii cu Toma Coconea, aici în Parâng.
Competitia a fost organizatã de Tomi, cel care vrea astfel sã promoveze sportul si maratonul în muntele lui, iar de anul viitor, la editia cu nr 2, sperã sã aducã sportivi si din lume, competitia fiind urcatã la nivel international.
„Sunt foarte multumit de aceastã primã editie. Am si zis, speram ca mãcar 5 sã batã telescaunul. Avem 3 de top, cu sigurantã, însã, anul viitor se vor mobiliza mai multi si vor bate mai multi telescaunul si va fi un concurs international, iar miza va fi din ce în ce mai mare. Am reusit un record la prima editie si anul viitor va fi si mai bine”, ne-a spus Toma Coconea.
Un timp foarte bun a scos o tânãrã care, desi a plecat în ultima echipã, cea de fete, a ajuns chiar înaintea multor bãieti din echipele ce au plecat anterior ei.  Ingrid Mutter ne-a spus cât i-a fost de usor si cum i s-a pãrut competitia. „A fost o cursã foarte intensã si mi-a plãcut ideea de a mã întrece cu telescaunul. Eu nu am reusit chiar cel mai bun timp, dar am fost prima fatã care am ajuns la finish”, a spus Ingrid, care promite un timp-record, la urmãtoarea întrecere.

Aproape 100 de tineri au venit la prima editie, iar organizatorii s-au arãtat multumiti, mai ales cã prin aceasta a fost promovat Parângul. Tiberiu Iacob Ridzi a venit sã dea startul si le-a urat competitorilor sã se întoarcã, aici, une Toma Coconea îi va invita si la urmãtoarea editie. „Run the Lift, provocarea lui Tomi Coconea – Cetãteanul de Onoare al municipiului Petrosani –a adunat o multime de oameni iubitori ai muntelui care s-au luat la întrecere cu telescaunul.
”Îl felicit pe Tomi pentru aceastã initiativã, care fãrã nicio îndoialã va continua sã promoveze si sã aducã Petrosaniul si muntii Parâng pe harta principalelor statiuni din Europa si nu numai. Îl asigur cã, ori de câte ori va fi nevoie, va avea un sprijin concret din partea administratiei locale pentru astfel de evenimente”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul din Petrosani.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *