Amendati de inspectorii DSVSA

Mai multi agenti economici au fost amendati de Directia Sanitar Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor în urma une actiuni de control care a vizat sectorul produselor alimentare de origine non-animalã.
Valoarea totalã a sanctiunilor primite de comerciantii hunedoreni se ridicã la 13200 de lei, iar inspectorii în alimentatie au constatat abateri privind depozitarea necorespunzãtoare a produselor alimentare, dar si nereguli privind trasabilitatea unor produse alimentare. Controlul a fost desfãsurat pe parcursul lunii octombrie a.c., în unitãtile din industria agroalimentarã care desfãsoarã activitãti în domenii precum: fabricarea produselor de morãrit, a pâinii, a produselor de patiserie, a bãuturilor rãcoritoare, a bãuturilor alcoolice, dar si a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semintelor, legumelor si fructelor.
Verificãrile derulate la nivel national au vizat aspecte privind calitatea spatiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea si depozitarea acestora, controlul dãunãtorilor, documentele prevãzute de legislatie, conditiile de igienã si de functionare a unitãtilor. De asemenea, în cadrul controalelor în unitãtile din industria agroalimentarã s-au prelevat probe, urmãrindu-se prezenta si încadrarea în valorile maxime admise ale pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igienã.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.